More

  Interne Facebook-documenten benadrukken de problemen met moderatie en verkeerde informatie |

  The Facebook Papers, een enorme schat aan documenten die door klokkenluider Frances Haugen aan een consortium van nieuwsorganisaties zijn geleverd, is vrijgegeven. De berichtgeving, door Reuters, Bloomberg, The Washington Post en anderen, schetst een beeld van een bedrijf dat herhaaldelijk probeerde dominantie en winst voorrang te geven boven gebruikersveiligheid. Dit was echter ondanks het feit dat een groot aantal werknemers waarschuwde dat de focus van het bedrijf op betrokkenheid gebruikers in gevaar brengt van echt geweld.

  De Washington Post, bijvoorbeeld, beweert dat terwijl Facebook-CEO Mark Zuckerberg speelde down meldt dat de site haatspraak versterkte als getuigenis voor het Congres, was hij zich ervan bewust dat het probleem veel breder was dan publiekelijk werd verklaard. Interne documenten die door de Post werden gezien, beweren dat het sociale netwerk minder dan vijf procent van de haatzaaiende uitlatingen had verwijderd en dat leidinggevenden – waaronder Zuckerberg – zich er terdege van bewust waren dat Facebook mensen polariseerde. De beweringen zijn al weerlegd door Facebook, dat zegt dat de documenten verkeerd zijn weergegeven.

  Zuckerberg wordt er ook van beschuldigd een plan te hebben verpletterd om vóór de verkiezingen van 2020 een Spaanstalige kiezersregistratie in de VS te houden. . Hij zei dat het plan misschien “partijdig” leek, waarbij WhatsApp-medewerkers vervolgens een verwaterde versie aanboden in samenwerking met externe instanties.

  Dat houdt in dat er niet genoeg stafleden worden aangenomen die de lokale taal spreken, de culturele context waarderen en op een andere manier effectief modereren. Het resultaat is dat het bedrijf een ongerechtvaardigd vertrouwen heeft in zijn automatische moderatiesystemen die niet effectief zijn in niet-Engelstalige landen. Nogmaals, Facebook heeft de beschuldiging weerlegd dat het zijn gebruikers in die gebieden verwaarloost.

  Een specifieke regio die tot bezorgdheid wordt uitgeroepen, is Myanmar, waar Facebook verantwoordelijk is gehouden voor het vergroten van de lokale spanningen. Een document uit 2020 suggereert dat het automatische moderatiesysteem van het bedrijf geen problematische termen in (lokale taal) Birmaans kon markeren. (Opgemerkt moet worden dat twee jaar eerder Facebook’s falen om naar behoren op te treden om burgerlijke onrust in Myanmar te voorkomen, werd benadrukt in een rapport van Business for Social Responsibility.)

  Evenzo had Facebook naar verluidt niet de tools om haatzaaiende uitlatingen in de Ethiopische talen Oromo of Amhaars op te sporen. Facebook heeft gezegd dat het werkt aan uitbreiding van zijn team voor contentmoderatie en heeft in de afgelopen twee jaar Oromo-, Amhaars- en Birmese sprekers aangeworven (evenals een aantal andere talen).

  The New York Times meldt dat het interne onderzoek van Facebook zich er terdege van bewust was dat de Like and Share-functies – kernelementen van hoe het platform werkt – de verspreiding van haatzaaiende uitlatingen hadden versneld.

  Jongeren, een belangrijke doelgroep voor adverteerders, brengen minder tijd door op het Facebook-platform en minder tieners kiezen ervoor om zich aan te melden. Tegelijkertijd kan het aantal gebruikers in deze leeftijdsgroepen kunstmatig worden opgeblazen, waarbij gebruikers ervoor kiezen meerdere accounts aan te maken – “Finstas” – om hun online persona’s te scheiden om tegemoet te komen aan verschillende groepen. Haugen beweert dat Facebook “kernstatistieken verkeerd heeft voorgesteld aan investeerders en adverteerders”, en dat dubbele accounts leiden tot “uitgebreide fraude” tegen adverteerders. Facebook zegt dat het adverteerders al op de hoogte stelt van het risico dat aankopen dubbele accounts bereiken in zijn Helpcentrum, en vermeldt het probleem in zijn SEC-dossiers.

  In het weekend meldde Axios dat Sir Nick Clegg van Facebook dat waarschuwde de site zou de komende weken “meer slechte koppen” moeten verwachten. Tussen het materiaal dat beschikbaar is in de Facebook Papers, een nieuwe ronde van Frances Haugen’s getuigenis in het VK later vandaag en geruchten over meer klokkenluiders die naar voren komen, is het waarschijnlijk dat Facebook nog een tijdje in de krantenkoppen zal blijven.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]