More

  Facebook-lek toont innerlijke onrust over benadering van conservatieve inhoud |

  Facebook wordt al lang beschuldigd van het spelen van favorieten aan meerdere kanten van het politieke spectrum, en het is nu duidelijk hoeveel van die opschudding zich uitstrekt tot de gelederen van het bedrijf. Een lek naar The Wall Street Journal toont naar verluidt aan dat Facebook-leiders en -personeel meerdere keren met elkaar in botsing zijn gekomen over de benadering van conservatieve inhoud door het sociale netwerk, met name verkooppunten zoals Breitbart. Rank-and-file medewerkers hebben Facebook beschuldigd van het maken van “speciale uitzonderingen” van het beleid voor rechtse verkooppunten, terwijl senior-level medewerkers waarschuwden voor mogelijke valkuilen.

  Werknemers voerden aan dat Facebook Breitbart op een tweede niveau hield van het tabblad Nieuws, een sectie die bedoeld is om zich te concentreren op betrouwbaar nieuws, ondanks zeer lage vertrouwens- en kwaliteitsscores en schendingen van desinformatie. Facebook maakte niet alleen uitzonderingen, zei een medewerker, maar keurde dit soort verkooppunten “expliciet” goed door ze op te nemen als vertrouwde partners. Het personeel beweerde dat Facebook “bang was voor politieke terugslag” als het beleid gelijkelijk zou handhaven, en geloofde dat de site conservatieve influencers Diamond en Silk factcheckers liet lobbyen om straf voor het verspreiden van verkeerde informatie te vermijden.

  Hogere mensen reageerden met rechtvaardigingen voor die beslissingen. Ze voerden aan dat het opstarten van een nieuwsuitzending voor vertrouwensscores het risico zou lopen om meer reguliere verkooppunten zoals CNN op te starten, bijvoorbeeld. Toen het personeel Facebook vroeg om tussenbeide te komen vanwege de vermeende pogingen van Breitbart om de advertentieblokkades van sites te ontwijken, zei een directeur dat Facebook de drang moest weerstaan ​​en “op onze principes en ons beleid moest vertrouwen”.

  Facebook herhaalde zijn vertrouwde standpunt in een reactie op de Journal, die de beperkte toegang tot materiaal van lage kwaliteit handhaaft om “de ervaringen van mensen te verbeteren”, niet vanwege politieke voorkeuren. Een woordvoerder voegde eraan toe dat Facebook de effecten van mogelijke veranderingen bestudeerde voordat ze deze implementeerden, en dat uitgevers zoals Breitbart nog steeds voldeden aan de vereisten voor het naleven van regels tegen verkeerde informatie en haatzaaiende uitlatingen.

  De onthullingen zullen mensen aan geen van beide kanten tevreden stellen. van het Amerikaanse politieke spectrum. Liberalen zijn misschien bezorgd dat Facebook willens en wetens de verspreiding van zwaar gedraaide en regelrechte valse claims toestaat, terwijl de rechtervleugel het misschien ziet als bewijs van een beweerde anti-conservatieve vooringenomenheid. De inzichten onthullen echter een meer tegenstrijdige benadering van materiaal. Ze onderstrepen ook het belang van tools die bedoeld zijn om het bereik van verkeerde informatie automatisch te beperken – ze zouden interne debatten kunnen minimaliseren door nepnieuws te beteugelen zonder dat er zoveel menselijke inbreng nodig is.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]