More

  Elon Musk zegt dat ‘problemen’ Tesla ertoe hebben gedwongen zijn nieuwste volledige zelfrijdende bètaversie te halen |

  Tesla’s nieuwste Full Self-Driving (FSD) bètasoftware 10.3 is verwijderd kort nadat deze werd uitgebracht, waarbij CEO Elon Musk “enkele problemen” aanhaalde in een tweet, meldde TechCrunch. Musk zei dat een dergelijk probleem “regressie” is met bochten naar links, terwijl testers hebben gepost over phantom forward collision warnings, autosteer-bugs en meer. De FSD is zogenaamd teruggezet naar versie 10.2, maar sommige gebruikers zeiden dat ze volgens The Verge helemaal geen toegang meer hebben tot FSD.

  Er zijn wat problemen met 10.3, dus tijdelijk terug naar 10.2.

  Let op, dit is te verwachten bij bètasoftware. Het is onmogelijk om alle hardwareconfiguraties onder alle omstandigheden te testen met interne QA, vandaar openbare bèta.

  — Elon Musk (@elonmusk) 24 oktober 2021

  De nieuwste FSD-versie 10.3 introduceerde een aantal nieuwe functies, volgens naar de release-opmerkingen op Reddit. Deze omvatten FSD-profielen waarmee bestuurders het gedrag van het voertuig kunnen veranderen voor rolstops, rijstrookwisselingen, volgafstand en meer. Andere omvatten verbeterde kruipsnelheid, verminderde valse vertragingen, verbeterde schatting van de snelheid van kruisende objecten en meer.

  Testers hebben echter in verschillende video’s opgemerkt dat FSD Forward Collision Warnings toont ondanks dat er geen duidelijk gevaar is, samen met onverwacht automatisch remmen. Anderen hebben problemen met verkeersbewuste cruisecontrol (TACC), AutoPilot “paniek” en andere bugs gezien.

  Elon Musk tweette dat dergelijke problemen “te verwachten zijn met bètasoftware”, eraan toevoegend dat “het onmogelijk is om test alle hardwareconfiguraties onder alle omstandigheden met interne QA, vandaar openbare tests.” De laatste bètaversie, FSD 10.2, was vertraagd vanwege “last minute zorgen” over de update.

  De terugval en Musk’s opmerkingen over openbare bètatests zullen ongetwijfeld de controle op het FSD-programma verder vergroten. De NHTSA heeft al om meer gegevens van Tesla gevraagd rond de openbare bèta, en zegt dat Tesla “basisveiligheidsproblemen” moet aanpakken voordat het verder wordt uitgebreid. Regelgevers hebben Tesla ook om meer informatie gevraagd over de “veiligheidsscore”-classificaties die bepaalde bestuurders in aanmerking laten komen voor het FSD-programma.

  Regelgevers maken zich ook zorgen dat Tesla-rijders weliswaar kunnen kiezen voor het bètaprogramma, maar dat bestuurders en voetgangers in de buurt dat niet kunnen. Sommige Tesla-voertuigen met de 10.3-software remden bijvoorbeeld zonder reden automatisch, wat een aanrijding met een achteropkomend voertuig had kunnen veroorzaken.

  De naam zelf is misleidend (net als Autopilot), omdat FSD helemaal geen volledig zelfrijdende auto biedt, maar gewoon geavanceerde bestuurdersassistentie.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]