More

  Astronomen observeren direct een van de jongste planeten tot nu toe |

  Astronomen hebben eerder jonge planeten gezien, maar zelden zo jong – of met zo’n gemakkelijke observatie. Zoals CBS News zegt, heeft een team onder leiding van de Universiteit van Hawaï 2M0437b ontdekt, een van de jongste planeten ooit gevonden op ‘slechts’ enkele miljoenen jaren oud. De babyplaneet werd gevonden in de Taurus Cloud “kinderdagverblijf” en jong genoeg dat hij nog steeds lava-achtige warmte uitstraalt vanaf zijn geboorte.

  Belangrijk is dat dit ook een zeer zeldzame kans is om een ​​babywereld rechtstreeks te observeren. Onderzoekers zullen nog steeds speciale optica moeten gebruiken om de atmosfeer van de aarde te compenseren, maar ze zullen de gastheerster of andere trucs niet hoeven te gebruiken om de planeet te bestuderen. Het helpt dat 2M0437b zich ongeveer honderd keer verder van zijn ster bevindt dan de aarde van de zon, waardoor de kans op interferentie kleiner is.

  De wetenschappers zagen de planeet voor het eerst in 2018 met de Subaru-telescoop, maar brachten de volgende drie jaar lang het Keck Observatorium en andere Hawaii-telescopen gebruikten om de planeet te volgen en te bevestigen dat deze verbonden was met zijn gastheer.

  Toekomstige waarnemingen zouden meer licht kunnen werpen op de vorming van planeten. Het kan ook niet veel langer duren om meer details te verzamelen. Het team hoopte dat de naderende James Webb Space Telescope zou kunnen helpen bij het detecteren van atmosferische gassen en nieuw gevormde manen. Hoe belangrijk 2M0437b nu ook mag zijn, het kan in de toekomst belangrijker zijn.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]