More

  Saudi-Arabië zal pas in 2060 netto nul-emissie bereiken |

  Saoedi-Arabië verbindt zich ertoe zijn impact op het milieu te verminderen, hoewel critici niet blij zullen zijn met het tijdschema. Reuters meldt dat kroonprins Mohammed bin Salman en minister van energie Prins Abdulaziz bin Salman nu verwachten dat Saoedi-Arabië tegen 2060 netto nul-emissies zal bereiken. Dat ligt achter de doelstelling voor 2050 voor de EU, de Verenigde Arabische Emiraten, de VS en andere landen.

  Het koninkrijk hoopte netto nul te bereiken door middel van een programma voor een circulaire koolstofeconomie, terwijl het probeerde de “veiligheid en stabiliteit” van de oliemarkten in de wereld te versterken. Terwijl de prinsen zeiden dat Saoedi-Arabië de CO2-emissiereducties tegen 2030 meer dan zou verdubbelen, beweerden ze dat het land tijd nodig had om een ​​”juiste” overgang te maken.

  De kroonprins zei dat er een kans was dat Saoedi-Arabië zou toeslaan zijn doelstelling vóór 2060, en staatsolieproducent Saudi Aramco hoopt tegen 2050 netto nul te bereiken. Het land beweegt echter relatief langzaam. Pas in april opende het zijn eerste centrale voor hernieuwbare energie en in augustus zijn eerste windpark. Het plant nog steeds zijn eerste waterstofbrandstoffabriek.

  Het conservatieve schema is niet verrassend. Hoewel Saoedi-Arabië zijn economie heeft gediversifieerd, vertegenwoordigen olie en gas ongeveer 50 procent van het bruto binnenlands product van het land en 70 procent van de export. Agressieve emissiereducties kunnen gevolgen hebben voor de kernactiviteiten van het koninkrijk.

  Die afhankelijkheid kan echter ook problemen opleveren. Het VK en sommige Amerikaanse staten behoren tot de landen die de verkoop van nieuwe personenauto’s met verbrandingsmotor in de komende 10 tot 15 jaar verbieden, en andere zullen misschien niet ver achterblijven. Olie-exporteurs zoals Saoedi-Arabië moeten mogelijk hun emissiedoelstellingen aanpassen als de verkoop van elektrische voertuigen sneller groeit dan verwacht.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]