More

  NASA is van plan om in februari 2022 de Artemis I Moon-missie te lanceren |

  Je zult nog even moeten wachten op NASA’s Artemis I-missie. Space.com merkt op dat NASA nu verwacht de onbemande Artemis I-vluchttest in februari 2022 te lanceren, met het lanceringsvenster op 12 februari. De Orion-capsule is bovenop de Space Launch System-raket gestapeld en de ontploffing is nu voornamelijk afhankelijk van testen.

  Dat testen kan echter een tijdje duren. Het ruimteagentschap plant tests voor interfaces, engineering, communicatie en het aftelsysteem. De belangrijkste test is in feite de “Wet Dress Rehearsal”, wanneer de Artemis I-bemanning enkele weken voor de lancering zal proberen de drijfgassen te laden en te lossen. NASA zal pas na een succesvolle repetitie een vaste lanceringsdatum vaststellen, dus je krijgt de definitieve timing niet voor een lange tijd.

  Artemis Ik zal een Orion-capsule sturen met een sensor-uitgeruste “moonikin” rond de maan (plus orgaan- en botachtige “fantomen”) om versnelling, straling en trillingen tijdens de reis te bestuderen. Artemis II zal een menselijke bemanning vervoeren. NASA hoopte in 2024 mensen op de maan te laten landen, hoewel budgettaire zorgen en de strijd om landercontracten dat doel in twijfel hebben getrokken.

  Een succesvolle Artemis I-missie zou niettemin een belangrijke mijlpaal zijn. Het zou de levensvatbaarheid van zowel Orion als SLS aantonen. Wat nog belangrijker is, is dat mensen voor het eerst in decennia een stap dichterbij zouden komen om buiten de baan van de aarde te komen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]