More

  Facebook klaagt programmeur aan die gegevens van 178 miljoen gebruikers zou hebben geschraapt |

  Facebook onderneemt juridische stappen naar aanleiding van een nieuwe grootschalige dataroof. Volgens The Record heeft het sociale netwerk de Oekraïner Alexander Solonchenko aangeklaagd wegens het naar verluidt schrapen van gegevens van meer dan 178 miljoen gebruikers. Solonchenko zou naar verluidt de functie voor het importeren van contacten van Messenger hebben misbruikt door een geautomatiseerde tool te gebruiken die Android-apparaten nabootste. Hij voedde Facebook miljoenen telefoonnummers en verzamelde gegevens wanneer de site informatie teruggaf over accounts met telefoonnummers.

  De aanvaller voerde de campagne vermoedelijk tussen januari 2018 en september 2019 (toen Facebook de importeur sloot), en begon het te verkopen op een zwarte marktforum in december 2020. Facebook spoorde Solonchenko op nadat hij zijn forumgebruikersnaam en contactgegevens voor e-mail en vacaturesites had gebruikt. De man heeft ook gegevens van andere doelwitten geschraapt, zei Facebook, waaronder een grote Oekraïense bank.

  In zijn klacht vroeg Facebook om een ​​niet-gedefinieerde schadevergoeding en een verbod om Solonchenko de toegang tot Facebook te ontzeggen of zijn geschraapte gegevens te verkopen.

  Dit is niet het grootste incident. Hackers schraapten gegevens voor 533 miljoen gebruikers via dezelfde functie. Dit illustreert echter de vastberadenheid van Facebook om hard op te treden tegen datascraping – het is bereid om aanvallers voor de civiele rechter te vervolgen in de hoop soortgelijke campagnes voor het overvallen van data te ontmoedigen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]