More

  Het sociale netwerk van Trump werd onleesbaar gemaakt voordat het zelfs maar werd gelanceerd |

  Het duurde maar een paar uur voordat grappenmakers een testversie van TRUTH Social, het nog te lanceren sociale-mediaplatform van voormalig president Trump, vonden en onleesbaar maakten. Volgens The Washington Post heeft iemand zich aangemeld voor een account op de testwebsite, nam de gebruikersnaam “donaldjtrump” en plaatste een foto van een poepend varken.

  Trump en zijn team hebben onlangs aangekondigd dat ze TRUTH Social begin 2022 lanceren en dat de bètatests in november zullen beginnen. In de aankondiging zei het team dat het platform deel uitmaakt van zijn inspanningen om te vechten tegen “de Big Tech-bedrijven van Silicon Valley, die hun eenzijdige macht hebben gebruikt om tegenstemmen in Amerika het zwijgen op te leggen.”

  De test website is al uit de lucht gehaald, maar niet voordat een van de verslaggevers van de publicatie zich kon aanmelden onder de naam “mikepence” zonder enige voorzorgsmaatregelen tegen te komen die hen daarvan zouden weerhouden. Gebaseerd op de nepfoto’s in de App Store-vermelding, ziet TRUTH Social eruit als een Twitter-kloon, waar gebruikers “Truths” kunnen plaatsen die vergelijkbaar zijn met tweets en “Re-Truths”, die in feite retweets zijn, opnieuw kunnen posten. Het heeft een nieuwsfeed genaamd de Truth Feed en ook een meldingssysteem.

  De code van de website laat zien dat het draait op een grotendeels ongewijzigde versie van de open source-software Mastodon, zegt The Post. De oprichter van Mastodon, Eugen Rochko, vertelde Vice dat het platform mogelijk de licentieregels schendt, omdat het vereist dat ontwikkelaars elke wijziging met het publiek delen en krediet geven door te linken naar de originele broncode. De testwebsite onthulde echter niet alleen de code van TRUTH Social, maar ook de servicevoorwaarden. Een subsectie in de Servicevoorwaarden laat zien dat de website hoopt te worden beschermd door Sectie 230 van de Communications Decency Act.

  Een deel van de Servicevoorwaarden luidt: “[W]e zijn niet verantwoordelijk voor derden Websites die toegankelijk zijn via de site of inhoud van derden die is geplaatst op, beschikbaar is via of geïnstalleerd vanaf de site, inclusief de inhoud, nauwkeurigheid, aanstootgevendheid, meningen, betrouwbaarheid, privacypraktijken of ander beleid van of opgenomen in de websites van derden of de inhoud van derden.”

  Trump is een zeer uitgesproken criticus van Section 230. In 2020 tekende hij een uitvoerend bevel dat bedoeld was om de reikwijdte ervan te beperken, kort nadat Twitter een valse tweet die hij had gemaakt op feiten controleerde . Het bevel is nooit zinvol opgelegd, maar president Biden heeft het in mei volledig ingetrokken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]