More

  Het sociale netwerk van Trump is gebouwd op een platform dat niet de juiste licentie heeft verleend |

  Voeg een misstap toe aan de lijst met problemen waarmee het socialemedianetwerk van voormalig president Donald Trump wordt geconfronteerd. De Software Freedom Conservancy (SFC) zegt dat The Trump Media and Technology Group (TMTG) een licentieovereenkomst heeft geschonden toen het onlangs een testversie van TRUTH Social lanceerde. De website draaide op een aangepaste versie van Mastodon, een gratis en open source platform voor het bedienen van Twitter-achtige sociale medianetwerken. Iedereen kan Mastodon gebruiken, op voorwaarde dat ze voldoen aan AGPLv3, de softwarelicentie die de code beheerst.

  Een van de centrale bepalingen van AGPLv3 is dat licentiehouders hun broncode met alle gebruikers moeten delen. In de korte tijd dat er eerder vandaag een testversie van TRUTH Social verscheen, deed het dat niet. Nu zegt de Software Freedom Conservancy, een organisatie die open source-softwarelicenties afdwingt, dat TMTG 30 dagen heeft om te voldoen aan AGPLv3 of de consequenties onder ogen te zien.

  “De licentie behandelt iedereen doelbewust gelijk (zelfs mensen die we niet hebben) niet leuk vinden of mee eens zijn), maar ze moeten werken onder dezelfde regels van de auteursrechtlicenties die van toepassing zijn op iedereen”, zei SFC in een blogpost.

  Er staat dat het bedrijf “onmiddellijk” WAARHEID moet maken De broncode van Social is beschikbaar voor iedereen die de site eerder op de dag heeft bezocht. Als TMTG dit niet binnen 30 dagen doet, verliest het permanent de toegang tot de software die het heeft gebruikt om zijn platform te bouwen. “Dat is hoe de genezingsvoorziening van AGPLv3 werkt – geen uitzonderingen – zelfs als je een vastgoedmagnaat, reality-tv-ster of zelfs een voormalige POTUS bent”, zei de SFC. Als TMTG niet aan het verzoek voldoet, kan het een rechtszaak krijgen. “We zullen deze kwestie nauwlettend volgen en eisen dat Trump’s Group de overeenkomstige bron geeft aan iedereen die de site gebruikt”, zei SFC.

  Tot slot deelde SFC details over hoe TRUTH Social eerder in de dag. Het zegt dat het geen bewijs heeft gevonden dat iemand “illegaal heeft ingebroken” op de website. In plaats daarvan merkt het op dat de aflevering het resultaat was van een onjuiste configuratie. “Eenmaal ontdekt, gebruikten mensen de site alleen op legitieme wijze om accounts te registreren en de functies ervan te gebruiken”, aldus de organisatie.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]