More

  Facebook-onderzoekers waarschuwden voor de aanbevelingen die QAnon in 2019 aanwakkerden |

  Facebook-functionarissen weten al lang hoe de aanbevelingen van het platform gebruikers naar ‘konijnenholen’ kunnen leiden die door de complottheorieën zijn aangetast. Nu weten we hoe duidelijk die foto was dankzij documenten van Facebook-klokkenluider Frances Haugen.

  Tijdens de zomer van 2019 ontdekte een Facebook-onderzoeker dat het slechts vijf dagen duurde voordat het bedrijf QAnon begon aan te bevelen groepen en andere verontrustende inhoud naar een fictief verslag, volgens een intern rapport waarvan de bevindingen vrijdag werden gerapporteerd door NBC News, The Wall Street Journal en anderen. Het document, getiteld “Carol’s Journey to QAnon”, bevond zich ook in een cache met gegevens die door Haugen aan de Securities and Exchange Commission waren verstrekt als onderdeel van haar klokkenluidersklacht.

  Het beschrijft naar verluidt hoe een Facebook-onderzoeker een gloednieuw account voor ‘Carol’, die werd beschreven als een ‘conservatieve moeder’. Na een paar conservatieve, maar ‘mainstream’-pagina’s leuk te vinden, begonnen de algoritmen van Facebook meer rand- en samenzweringsinhoud te suggereren. Binnen vijf dagen na zijn toetreding tot Facebook zag “Carol” “groepen met duidelijke QAnon-affiliaties”, samenzweringstheorieën over “witte genocide” en andere inhoud die door de onderzoeker werd beschreven als “extreme, samenzweerderige en grafische inhoud”.

  Facebook reageerde niet onmiddellijk op vragen over het document. “We werkten sinds 2016 om te investeren in mensen, technologieën, beleid en processen om ervoor te zorgen dat we klaar waren, en begonnen twee jaar van tevoren met onze planning voor de verkiezingen van 2020 zelf”, schreef Facebook’s VP Integrity in een lange verklaring vrijdagavond. In de verklaring vatte Rosen de talrijke maatregelen samen die Facebook volgens hem nam in de weken en maanden voorafgaand aan de verkiezingen van 2020 – waaronder het verbieden van QAnon en milities – maar niet direct inging op de aanbevelingen van het bedrijf voorafgaand aan het verbod van QAnon in oktober 2020.< /p>

  De documenten komen op een precair moment voor Facebook. Er zijn nu twee klokkenluiders die documenten aan de SEC hebben overhandigd waarin staat dat het bedrijf investeerders heeft misleid en prioriteit heeft gegeven aan groei en winst boven de veiligheid van gebruikers. De controle zal waarschijnlijk verder worden geïntensiveerd, aangezien meer dan een dozijn mediaorganisaties nu toegang hebben tot sommige van die documenten.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]