More

  De volgende game van de maker van ‘Stardew Valley’ is ‘Haunted Chocolatier’ |

  Stardew Valley-maker Eric Barone, ook bekend als ‘ConcernedApe’, heeft een verrassende onthulling gedaan van zijn volgende game, Haunted Chocolatier. Het heeft dezelfde gepixelde SNES-look als Stardew, met personages, decorstukken en thema’s die even schattig en eigenzinnig zijn.

  “In dit spel speel je als chocolatier die in een spookkasteel woont. Om te gedijen in je nieuwe rol, moet je zeldzame ingrediënten verzamelen, heerlijke chocolaatjes maken en ze verkopen in een chocolaterie”, aldus de blog van Barone op de nieuwe website. De video toont personages die een stad, het kasteel, een berg en andere scenario’s intrekken om ingrediënten te zoeken en wezens af te weren.

  Het is de eerste game van Barone sinds de lancering van Stardew Valley in 2016, maar tot nu toe is het niet veel meer dan een demo. Barone moet de gameplay-systemen nog afronden en zei dat hij vóór de lancering niet eens “gebonden wil zijn aan een bepaald concept van wat de game is”.

  Haunted Chocolatier klinkt en lijkt op het eerste gezicht veel op Stardew. In een FAQ zei Barone echter dat er enkele substantiële verschillen zullen zijn, vooral als het gaat om gameplay.

  Net als Stardew Valley is Haunted Chocolatier een ander “stadsspel”, waarbij je naar een nieuwe stad verhuist en probeer een nieuwe manier van leven. Je leert de stedelingen kennen, je doelen bereiken en op veel manieren vooruitgang boeken. Dat alles is vergelijkbaar met Stardew Valley. De kern van de gameplay en het thema zijn echter nogal verschillend. Haunted Chocolatier is meer een actie-RPG dan Stardew Valley. En in plaats van dat een boerderij het middelpunt van je inspanningen is, is het een chocolaterie.

  Barone wil geen andere details onthullen, zoals of de nieuwe titel zich afspeelt in dezelfde wereld als Stardew, noch een release datum of zelfs een algemeen tijdsbestek. Hij zei wel dat het alleen voor één speler zou zijn, zonder plannen voor multiplayer. De game zal “100 procent” naar de pc komen, hoewel hij “van plan is om het ook naar de andere grote platforms te brengen.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]