More

  Toezichthouder beveelt Apple en Google om betalingssysteemgegevens van app store over te dragen |

  Amerikaanse tech-zwaargewichten worden geconfronteerd met nog meer controle op hun betalingspraktijken. Het Consumer Financial Protection Bureau heeft Amazon, Apple, Facebook, Google, PayPal en Square opdracht gegeven om informatie over hun betalingssysteemplannen te overhandigen. Het bureau wil leren hoe deze bedrijven gegevens verzamelen en de toegang controleren om anti-consumentengedrag op te sporen en “adequate” bescherming te bieden aan het publiek.

  Het CFPB zal ook de betalingssystemen van Chinese technologiebedrijven bestuderen, waaronder Alipay en WeChat Pay.

  Directeur Rohit Chopra rechtvaardigde het bevel door te waarschuwen dat betalingen een bedreiging kunnen vormen voor de eerlijke markt dankzij hun “enorme schaal en marktmacht”. Hij noemde China als voorbeeld en merkte op dat systemen zoals Alipay en WeChat Pay zo grondig geïntegreerd zijn in de Chinese samenleving dat inwoners gedwongen worden om ze te gebruiken zoals ze zijn.

  Het bureau zei dat het gevolg gaf aan Toezicht door de Federal Trade Commission op Big Tech. De toezichthouder heeft het gedrag van sommige bedrijven in detail bestudeerd en, in het gezicht van Facebook en Google, nauwlettend in de gaten gehouden. Zo onderzocht de FTC in 2020 Facebook- en Google-acquisities die niet waren gemeld.

  Het is niet zeker dat de CFPB-orders tot regelgevende maatregelen zullen leiden. Ze komen echter terecht wanneer politici Apple, Google en anderen proberen te beteugelen voor vermeend misbruik van app store-betalingen. De Biden-administratie als geheel is ook vastbesloten om hard op te treden tegen technologiebedrijven. Er is een kans dat het CFPB corrigerende maatregelen zal nemen, ook al verlagen die bedrijven de vergoedingen en proberen ze anders vredeoffers te brengen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]