More

  SpaceX’s SN20 Starship-prototype voltooit zijn eerste statische brandtest |

  SpaceX heeft een grote stap gezet om het ruimteschip naar een baan om de aarde te sturen. Donderdagavond heeft het particuliere ruimtevaartbedrijf de eerste statische brandtest van het SN20 Starship-prototype uitgevoerd als onderdeel van de voorbereiding op de lancering van het ruimtevaartuig. Volgens Space is de SN20 momenteel uitgerust met twee Raptor-motoren: een standaard Raptor op zeeniveau en een vacuümversie die is ontworpen om in de ruimte te werken. Donderdag om 20:16 uur Nederlandse tijd ontsloeg het bedrijf de laatste. SpaceX onthulde vervolgens op Twitter dat het de eerste keer was dat een Raptor-vacuümmotor in een ruimteschip werd geïntegreerd.

  Eerste afvuren van een Raptor-vacuümmotor geïntegreerd in een ruimteschip pic.twitter.com/uCNAt8Kwzo

  — SpaceX (@SpaceX) 22 oktober 2021

  Ongeveer een uur daarna lichtte de SN20 opnieuw op in een tweede statische brandtest die mogelijk betrokken zijn bij beide Raptor-motoren. De SN20 zal uiteindelijk zes Raptors hebben – drie standaard en drie vacuüm – en zal het eerste prototype zijn dat een orbitale lancering probeert. Een Starship-lanceersysteem bestaat uit het Starship-ruimtevaartuig zelf en een enorme booster in de eerste fase, de Super Heavy. Beide zijn ontworpen om herbruikbaar te zijn en grote ladingen te vervoeren voor reizen naar lage en hogere banen om de aarde. Het kan uiteindelijk ook worden gebruikt voor langere reizen naar de maan en naar Mars.

  SpaceX heeft nog geen datum voor de SN20-testvlucht, maar het plan is om het voertuig te lanceren met de Super Heavy, bekend als Booster 4 van de Boca Chica-site van het bedrijf. De booster zal neerploffen in de Golf van Mexico, terwijl de SN20 zijn reis naar een baan om de aarde voortzet.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]