More

  Snap zegt dat de privacywijzigingen van Apple zijn advertentieactiviteiten meer schaden dan verwacht |

  Snap ziet eindelijk de effecten van Apple’s privacywijzigingen in iOS 14 op zijn advertentieactiviteiten en de veranderingen hebben een grotere impact gehad dan verwacht.

  Het bedrijf rapporteerde een omzet van iets meer dan $ 1 miljard voor de derde -kwartaal van 2021. Maar ondanks dat dit een nieuwe mijlpaal was voor Snap, was het $ 3 miljoen lager dan wat het bedrijf eerder had geschat. Managers van Snap zeiden dat Apple’s iOS-wijzigingen, die het voor adverteerders moeilijker maken om gebruikers te volgen, grotendeels verantwoordelijk zijn voor het tekort.

  “Onze advertentieactiviteiten werden verstoord door wijzigingen in het bijhouden van iOS-advertenties die breed werden uitgerold door Apple in juni en juli”, zei CEO Evan Spiegel tijdens een gesprek met analisten. “Hoewel we enige mate van bedrijfsverstoring verwachtten, schaalde de nieuwe door Apple geleverde meetoplossing niet zoals we hadden verwacht, waardoor het voor onze advertentiepartners moeilijker werd om hun advertentiecampagnes voor iOS te meten en te beheren.”

  Het was echter niet allemaal slecht nieuws voor Snap. Het bedrijf overtrof opnieuw de verwachtingen over gebruikersgroei en voegde voor het tweede kwartaal op rij 13 miljoen nieuwe dagelijkse actieve gebruikers toe. Snap heeft nu 306 miljoen DAU’s, een nieuw hoogtepunt voor het bedrijf.

  Toch noemde Spiegel het een “frustrerende tegenslag” voor het bedrijf, maar voegde eraan toe dat verhoogde privacybescherming “erg belangrijk is voor de gezondheid op de lange termijn”. van het ecosysteem en iets dat we volledig ondersteunen.”

  De iOS 14.5-update dwong ontwikkelaars om gebruikers te vragen expliciet akkoord te gaan met het delen van hun apparaat-ID (bekend als IDFA), die door adverteerders wordt gebruikt om gebruikers in apps te volgen en diensten. Hoewel Apple meer dan een jaar geleden een voorbeeld van de wijzigingen heeft bekeken, werd de update pas in april uitgebracht. Sindsdien hebben analyses van derden geschat dat een verdwijnend klein percentage iOS-gebruikers ermee instemde dat apps ze zouden volgen.

  Snap is niet het enige bedrijf dat heeft gewaarschuwd voor de iOS-wijzigingen van Apple in zijn advertentieactiviteiten . Facebook, dat de veranderingen al meer dan een jaar publiekelijk afkeurt, zegt dat de veranderingen een buitensporige impact zullen hebben op ontwikkelaars en kleine bedrijven. Maar Facebook heeft investeerders ook gewaarschuwd dat de veranderingen zijn eigen advertentie-inkomsten in 2021 waarschijnlijk zullen schaden. Het sociale netwerk rapporteert maandag zijn inkomsten over het derde kwartaal, wanneer het zal delen hoe aanzienlijk het is beïnvloed.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]