More

  Lyft’s eerste veiligheidsrapport onthult meer dan 4.000 gevallen van aanranding |

  Lyft heeft eindelijk zijn eerste veiligheidsrapport (PDF) gepubliceerd, dat licht werpt op het aantal gevallen van seksueel geweld en misbruik in de VS in de loop van drie jaar. Van 2017 tot 2019 ontving Lyft in totaal 4.158 meldingen van aanranding. Het veiligheidsteam van het bedrijf verdeelde alle incidenten van seksueel geweld en wangedrag in 21 categorieën, maar de gevallen die in dit rapport zijn opgenomen, omvatten slechts vijf van de ernstigste categorieën van seksueel geweld.

  Die categorieën zijn het onvrijwillige zoenen van een niet-seksueel/seksueel lichaamsdeel, aanraken van een seksueel lichaamsdeel zonder wederzijds goedvinden, poging tot seksuele penetratie zonder wederzijds goedvinden en seksuele penetratie zonder wederzijds goedvinden. Er zijn minder categorieën van seksueel geweld die niet zijn opgenomen in het totale aantal gevallen.

  Van de vijf vallen de meest gemelde incidenten onder het zonder wederzijds goedvinden aanraken van een seksueel lichaamsdeel. Het team registreerde in die periode 360 ​​verkrachtingen. Lyft zei dat het elk incident omvatte dat over de periode van drie jaar werd gemeld, ongeacht wanneer het daadwerkelijk gebeurde, omdat seksueel geweld chronisch te weinig wordt gerapporteerd. Verder heeft het opzettelijk brede definities voor de subcategorieën gebruikt. Naast gevallen van seksueel geweld heeft Lyft ook melding gemaakt van 105 dodelijke ongevallen met motorvoertuigen en 10 dodelijke fysieke aanvallen.

  Het bedrijf legde uit dat het veiligheidsincidenten niet proactief meldt aan wetshandhavers, wetende dat het een zeer persoonlijke beslissing is, vooral voor overlevenden van seksueel geweld. “Dit beleid geeft nabestaanden zoveel mogelijk vrijheid bij het beslissen of en hoe ze een incident moeten melden”, schreef het.

  Lyft belooft sinds 2018 een veiligheidsrapport uit te brengen, en toen CNN er eerder dit jaar naar vroeg, noemde het bedrijf een probleem met de California Public Utilities Commission voor de vertraging. Volgens de nieuwsorganisatie klagen ten minste 72 personen de taxidienst aan wegens vermeende aanrandingsincidenten. In sommige van die gevallen wordt Lyft ervan beschuldigd te weten dat zijn chauffeurs passagiers verkrachtten en geen stappen ondernamen om zijn klanten te beschermen.

  Uber daarentegen publiceerde zijn eerste veiligheidsrapport in 2019. Het bedrijf onthulde bijna 6.000 meldingen van seksueel misbruik in 2017 en 2018, evenals 19 dodelijke fysieke aanvallen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]