More

  Google verlaagt Play Store-kosten voor abonnementen en apps voor muziekstreaming |

  Google verlaagt de Play Store-servicekosten voor meer ontwikkelaars. Het bedrijf rekent momenteel een commissie van 30 procent voor de eerste 12 maanden van een terugkerend abonnement, die na het eerste jaar daalt tot 15 procent. Vanaf 1 januari verlaagt Google de service fee vanaf dag één naar 15 procent. Het bedrijf zei dat het de verandering aanbrengt omdat ontwikkelaars zeggen dat “klantverloop het voor abonnementsbedrijven een uitdaging maakt om van dat verlaagde tarief te profiteren.”

  Anders zullen de kosten voor apps voor het streamen van muziek en e-books zo laag zijn als 10 procent. “De nieuwe tarieven erkennen de economische aspecten van media-inhoud en zorgen ervoor dat Google Play beter werkt voor ontwikkelaars en de gemeenschappen van artiesten, muzikanten en auteurs die ze vertegenwoordigen”, schreef Sameer Samat, vice-president productbeheer voor Android en Google Play, in een blog. na. De servicekosten voor apps “die voornamelijk video, audio of boeken aanbieden waarin gebruikers betalen om inhoud te gebruiken” zullen tussen de 10 en 15 procent bedragen als ze voldoen aan bepaalde voorwaarden als onderdeel van het Play Media Experience Program.

  Eerder dit jaar verlaagde Google de kosten voor de Play Store van 30 procent naar 15 procent voor de eerste $ 1 miljoen aan jaarlijkse inkomsten die een app genereert. Het bedrijf zei dat deze stap de vergoedingen die 99 procent van de Android-ontwikkelaars aan het bedrijf betalen zou halveren.

  Apple heeft de afgelopen twee jaar in bepaalde gevallen ook de App Store-vergoedingen verlaagd. Apps die minder dan $ 1 miljoen aan jaarlijkse inkomsten genereren, nieuwsorganisaties die Apple News gebruiken en sommige streaming-videoservices geven Apple 15 procent van de betalingen in plaats van de standaard 30 procent. Echter, zoals CNBC opmerkt, neemt Apple nog steeds een abonnement van 30 procent voor het eerste jaar voordat de korting wordt verlaagd tot 15 procent, dus Google gaat deze keer eerder dan Apple.

  Google en Apple zijn dat geweest. geconfronteerd met meer intense antitrustcontroles over hun app-winkels in de afgelopen tijd. Tientallen openbare aanklagers hebben in juli een rechtszaak aangespannen tegen Google, waarin ze het bedrijf ervan beschuldigden een monopolie te hebben op de distributie van Android-apps.

  Beide bedrijven zijn ook verwikkeld in rechtszaken met Epic Games. Apple won grotendeels de zaak tegen Epic, hoewel het vroeg om een ​​schorsing van de enige uitspraak in het voordeel van Epic: een vereiste om App Store-ontwikkelaars gebruikers te laten doorverwijzen naar alternatieve vormen van betalen. Ondertussen heeft Google deze maand tegen Epic aangeklaagd wegens het omzeilen van kosten voor in-app-aankopen en het naar verluidt schenden van de Play Store-ontwikkelaarsovereenkomst.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]