More

  Google herontwerpt zijn Smart Home Developer Center om makers van Matter-apparaten te ondersteunen |

  Tijdens I/O 2021 herhaalde Google zijn toewijding aan Matter met een handvol slimme huisgerelateerde Nest- en Android-updates. Als je een opfriscursus nodig hebt, stond Matter bekend als Project CHIP, of Connected Home over IP, vóór een rebranding afgelopen mei. Het is een pact tussen enkele van de grootste technologiebedrijven, waaronder Google, Amazon en Apple, dat tot doel heeft standaardisatie te brengen in de gefragmenteerde smart home-ruimte. Wanneer het in de eerste helft van 2022 wordt gelanceerd, ondersteunt het een verscheidenheid aan spraakassistenten en netwerkprotocollen, waaronder Alexa, Google Assistant, Siri, evenals WiFi, Thread en Bluetooth LE.

  Op zijn eenvoudigst, de belofte van Matter is dat je een nieuw apparaat kunt kopen en dat het gewoon werkt met je bestaande slimme thuisopstelling. Om die visie te ondersteunen, introduceert Google nieuwe tools om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen en integreren van Matter-apparaten in zijn bredere smart home-ecosysteem. Het begint met een nieuwe maar bekende naam voor de smart home-apparaten en het ontwikkelaarsplatform van het bedrijf: Google Home. “Door ons platform en onze tools onder hetzelfde dak te brengen, kunnen we u op een eenvoudigere manier laten zien waarom en hoe de integratie van uw apparaten met Google Home ze toegankelijker en nuttiger maakt in het hele Google-ecosysteem”, aldus het bedrijf.

  Als onderdeel van de rebranding wordt begin volgend jaar een opnieuw ontworpen Developer Center gelanceerd. Het zegt dat het dashboard alles bevat wat ontwikkelaars nodig hebben om apparaten en applicaties te bouwen die werken met het bredere Google Home-ecosysteem. Het zal Matter ondersteunen bij de lancering en Google zal twee softwareontwikkelingskits uitbrengen. De eerste daarvan is een Google Home Device SDK. Het bedrijf zegt dat het een van de snelste manieren zal zijn om Matter-apparaten te maken. Google is ook van plan om Nest- en Android-apparaten bij te werken om het protocol te ondersteunen, een stap die volgens hem de naadloze installatie van Matter-apparaten op die platforms mogelijk zal maken. Zodra de update is uitgerold, beweert Google dat het toevoegen van een nieuw smart home net zo eenvoudig zal zijn als het aansluiten van een nieuwe koptelefoon. Een van de andere manieren waarop het bedrijf ontwikkelaars hoopt te ondersteunen, is door ze hun eigen voorgestelde routines te laten maken.

  Voor Google is het motief om dit allemaal te doen duidelijk. Hoe gemakkelijker het voor externe ontwikkelaars kan zijn om hun apparaten en applicaties te integreren met Google Home, hoe beter de gebruikerservaring zal zijn. Op hun beurt zullen ze eerder investeren in het ecosysteem van het bedrijf.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]