More

  De Nederlandse overheid beweert de verborgen rijgegevens van Tesla te kunnen ontsleutelen |

  Tesla’s streng bewaakte rijgegevens zijn voor het eerst ontsleuteld, volgens een door de Nederlandse overheid gerund forensisch laboratorium. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zei dat het een schat aan informatie over Tesla’s Autopilot heeft ontdekt, samen met gegevens over snelheid, gaspedaalposities, stuurhoek en meer. De bevindingen zullen de regering in staat stellen om “meer gerichte gegevens op te vragen” om de oorzaak van ongevallen te helpen bepalen, aldus de onderzoekers.

  De onderzoekers wisten al dat Tesla-voertuigen gegevens over ongevallen coderen en opslaan, maar niet welke gegevens en hoeveel. Als zodanig hebben ze het systeem reverse-engineered en zijn ze erin geslaagd “gegevens te verkrijgen van de modellen S, Y, X en 3”, die ze beschreven in een paper gepresenteerd op een conferentie over ongevallenanalyse.

  Deze gegevens bevatten een schat aan informatie voor forensisch rechercheurs en verkeersongevallenanalisten en kan helpen bij een strafrechtelijk onderzoek na een dodelijk verkeersongeval of een ongeval met letsel.

  Met kennis van hoe de opslag te ontsleutelen, voerde het NFI tests uit met een Tesla Model S, zodat het de logs kon vergelijken met real-world data. Het bleek dat de voertuiglogboeken “zeer nauwkeurig” waren, met afwijkingen van minder dan 1 km/u (ongeveer 0,6 MPH).

  De NSI analyseerde ook verschillende ongevallen met behulp van de ruwe gegevens die het had verkregen. In één geval kwam een ​​Tesla op Autopilot in aanrijding met een voorligger die plotseling remde. Normaal gesproken, als de Autopilot niet op tijd remt, wordt verondersteld dat de chauffeur het overneemt.

  “In dit geval bleek uit het onderzoek dat de bestuurder inderdaad heeft ingegrepen en ook nog binnen de verwachte reactietijd”, aldus onderzoeker Aart Spek. “Dat het een aanrijding bleek te zijn, was omdat de volgafstand [gekozen door Autopilot] te krap was in de drukke verkeerssituatie. Dat maakt het interessant, want wie is verantwoordelijk voor de volgende afstand: de auto of de bestuurder? ”

  Vroeger was het mogelijk om Autopilot-gegevens uit Tesla EV’s te extraheren, maar het is nu versleuteld in recente modellen, aldus de onderzoekers. Tesla versleutelt gegevens met een goede reden, erkenden ze, inclusief het beschermen van zijn eigen IP tegen andere fabrikanten en het bewaken van de privacy van een bestuurder. Het merkte ook op dat het bedrijf specifieke gegevens verstrekt aan autoriteiten en onderzoekers als daarom wordt gevraagd.

  Het team zei echter dat de extra gegevens die ze hebben verkregen meer gedetailleerd onderzoek naar ongevallen mogelijk zouden maken, “vooral naar de rol van bestuurder hulpsystemen.” Het voegde eraan toe dat het ideaal zou zijn om te weten of andere fabrikanten hetzelfde detailniveau gedurende lange perioden hebben opgeslagen. “Als we beter zouden weten welke data autofabrikanten allemaal opslaan, kunnen we ook gerichter claims indienen via de rechter of het OM”, zegt NFI-onderzoeker Frances Hoogendijk. “En dat is uiteindelijk in het belang van het achterhalen van de waarheid na een ongeval.”

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]