More

  Amazon-werknemers in New York City bouwen aan een vakbondsstemming |

  Amazon krijgt mogelijk binnenkort te maken met een tweede poging tot vakbondsvorming in minder dan een jaar. Volgens The New York Times zijn werknemers die per uur werken in het JFK8-fulfilmentcentrum van het bedrijf in New York City bezig met het verzamelen van handtekeningen voor een vakbondsverkiezing. Ze zullen naar verwachting maandag contact opnemen met de National Labour Relations Board. Als het bureau hun verzoek inwilligt, zal dit leiden tot een stemming met mogelijk aanzienlijke gevolgen voor Amazon.

  Afgelopen april versloeg Amazon een historische vakbondsstemming in zijn BHM1-fulfilmentcentrum in Bessemer, Alabama. Ongeveer 1.700 van de meer dan 3.000 werknemers die deelnamen aan de verkiezingen stemden tegen vakbondsvorming, waarmee Amazon een comfortabele meerderheid kreeg. De verkiezing was echter controversieel, met de Retail, Wholesale and Department Store Union (RWDSU), die de ongeveer 5.800 werknemers van Bessemer wilde vertegenwoordigen, en beschuldigde het bedrijf van oneerlijke beïnvloeding van de stemming. In augustus oordeelde de National Labour Relations Board dat Amazon de Amerikaanse arbeidswetten had geschonden en adviseerde werknemers in Bessemer nieuwe verkiezingen te houden.

  Amazon heeft meer dan 5.000 werknemers in dienst bij JFK8. Naast zijn enorme omvang, is de faciliteit sinds het begin van de pandemie de locatie van meerdere protesten geweest. Onder degenen die de vakbondsinspanningen bij JFK8 leiden, is Christian Smalls. Amazon ontsloeg Smalls nadat hij een staking had georganiseerd over de manier waarop het bedrijf omging met COVID-veiligheid in het magazijn. Destijds zei het bedrijf dat Smalls een quarantainebestelling had verbroken door het evenement bij te wonen. Aan het begin van het jaar klaagde New York Amazon aan omdat het bedrijf wraak had genomen op Smalls.

  Toen contact opnam met Amazon over de inspanning, merkte het bedrijf op dat zijn werknemers altijd de mogelijkheid hebben gehad om zich aan te sluiten bij een vakbond, maar zei dat het tegen het idee was.

  Als bedrijf denken we niet dat vakbonden de beste oplossing zijn voor onze werknemers. Elke dag stellen we mensen in staat manieren te vinden om hun baan te verbeteren, en als ze dat doen, willen we die veranderingen snel doorvoeren. Dat soort continue verbetering is moeilijker snel en behendig te doen met vakbonden in het midden. De voordelen van directe relaties tussen managers en werknemers kunnen niet worden overschat – door deze relaties kan de stem van elke werknemer worden gehoord, niet alleen de stemmen van een select aantal. We hebben de afgelopen jaren en maanden grote vooruitgang geboekt op belangrijke gebieden als loon en veiligheid. Er zijn genoeg dingen die we beter kunnen blijven doen, en dat is onze focus – om elke dag beter te worden.

  Zelfs als de National Labour Relations Board na maandag verkiezingen uitschrijft, worden de arbeiders van JFK8 geconfronteerd met een zware strijd. Ze nemen het op tegen een van ‘s werelds rijkste en machtigste bedrijven. Van concurrerende lonen tot Twitch-advertenties, Amazon heeft consequent bijna elke beschikbare tool gebruikt om zijn werknemers ervan te weerhouden vakbonden te worden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]