More

  Trump is van plan begin 2022 zijn eigen socialemediaplatform te lanceren |

  Voormalig president Donald Trump heeft officieel onthuld dat hij in 2022 zijn eigen sociale media lanceert, een paar maanden nadat zijn assistent Fox News over zijn plannen had verteld. Hij noemt het TRUTH Social, en het platform maakt blijkbaar deel uit van de inspanningen van zijn kamp om terug te vechten tegen “de Big Tech-bedrijven van Silicon Valley, die hun eenzijdige macht hebben gebruikt om tegengestelde stemmen in Amerika het zwijgen op te leggen.”

  Sommige aanhangers van Trump zijn van mening dat sociale netwerken bevooroordeeld zijn tegen conservatieve stemmen – in 2018 klaagde een groep zelfs Twitter, Facebook en Google aan en beschuldigde hen van het overtreden van antitrustwetten en het schenden van hun First Amendment-rechten door samen te zweren om conservatieve standpunten te onderdrukken. De zaak werd een paar keer buiten de rechtbank gegooid. Volgens een eerder dit jaar gepubliceerd onderzoek van de New York University is er geen bewijs van conservatieve vooroordelen op ‘s werelds populairste sociale netwerken. Er was zelfs een Instagram-bug in de maanden voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de voorkeur gaf aan Trump-inhoud boven die van Biden.

  Het is echter waar dat Facebook en Twitter Trump van hun platforms hebben verbannen na het Capitool van 6 januari in de VS oproer. Twitter stelde vast dat zijn tweets destijds in strijd waren met het beleid. Volgens de website moeten zijn tweets (die u in een archief kunt bekijken) “worden gelezen in de context van bredere gebeurtenissen in het land en de manieren waarop de verklaringen van de president door verschillende doelgroepen kunnen worden gemobiliseerd, ook om aan te zetten tot geweld. .”

  Eerder deze maand spande Trump een rechtszaak aan om zijn Twitter-account terug te krijgen, met het argument dat het verbod zijn rechten op het eerste amendement schendt. Zijn verbod op de website krijgt inderdaad een speciale vermelding in de aankondiging van TRUTH Social. Hij zei in een verklaring: “We leven in een wereld waar de Taliban enorm aanwezig is op Twitter, maar je favoriete Amerikaanse president is het zwijgen opgelegd.”

  TRUTH Social zal in november een b├Ęta-lancering hebben voor uitgenodigde gasten. Trump en zijn team verwachten het in het eerste kwartaal van 2022 landelijk uit te rollen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]