More

  Tesla boekt een enorm winstgevend Q3 ondanks moeilijke automarkt |

  Ondanks een wereldwijde pandemie en een aanhoudend chiptekort, blijft Tesla geld verdienen. Het bedrijf meldde woensdag dat het een netto-inkomen van $ 1,62 miljard had – vijf keer meer dan vorig jaar rond deze tijd. Bovendien groeide het bedrijfsresultaat van Tesla in het afgelopen kwartaal met ongeveer 54 procent tot $ 2 miljard.

  Bedrijfsleiders wezen op een recordverkoop van zowel de Model 3 als de Model Y – een gecombineerde 232.102 eenheden die in het derde kwartaal van 2021 werden geleverd – voor de explosieve winstgroei, hoewel er in dezelfde periode slechts 9.289 Modellen X en S zijn verscheept, een daling van bijna 40 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021. Over het algemeen stegen de leveringen in het derde kwartaal met 20 procent in vergelijking met het vorige kwartaal en met ongeveer 70 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. Tesla-executives hebben de productie van Model Y in de Shanghai Gigafactory verhoogd voor de boost in leveringen.

  Op technologisch gebied zet Tesla de bèta-uitrol van FSD City Streets voort en is van plan om “vlootgegevens nauwlettend te blijven volgen om een ​​soepele uitrol te vergemakkelijken”, volgens de driemaandelijkse update.

  Het bedrijf heeft ook een meer gestroomlijnde versie van zijn begeleidende auto-app uitgebracht die “telefoonsleutel voor meerdere voertuigen tegelijk mogelijk maakt, commando’s direct naar het voertuig kan sturen na het openen van de app en de aankoop van upgrades integreert, abonnementen en accessoires.” Nieuwe functies zijn onder meer Disney+ streaming, een scrollende arcade-shooter genaamd Sky Force Reloaded, een ‘carwash-modus’ en verschillende tweaks om de prestaties van het voertuig bij koud weer te verbeteren.

  Vooruitkijkend verwacht het bedrijf een gemiddelde jaarlijkse groei van 50 procent in de levering van voertuigen “over een meerjarige horizon” en uiteindelijk “leidende” operationele marges te bereiken. Op de korte termijn “zal de productie in het vierde kwartaal echter sterk afhangen van de beschikbaarheid van onderdelen, maar we streven naar aanhoudende groei”, zei Tesla CFO Zachary Kirkhorn tijdens de oproep.

  “Tesla blijft schimmels breken in deze [bestaande] voertuigsegmenten en we hopen dit met elk nieuw product te doen”, merkte Martin Viega, Senior Director Investor Relations bij Tesla op. “Zoals we publiekelijk hebben gezegd, zullen we uiteindelijk het voertuigaanbod uitbreiden om grotere volumes te krijgen. We zijn van mening dat we in alle grote segmenten van kleine en middelgrote sedans, SUV’s en vrachtwagens moeten zijn om dit samen met , natuurlijk, de enorme ruimte van de Robo-taxi.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]