More

  Sen. Blumenthal zegt dat Zuckerberg moet getuigen over Instagram en kinderen |

  Senator Richard Blumenthal roept Mark Zuckerberg opnieuw op om te getuigen over Facebooks onderzoek naar Instagram en kinderveiligheid. “Het is dringend en noodzakelijk voor u of de heer Adam Mosseri om te getuigen om de zaak recht te zetten en leden van het Congres en ouders een plan te geven over hoe u onze kinderen gaat beschermen”, schreef de wetgever van Connecticut in een brief gericht aan Zuckerberg.

  Blumenthal is de voorzitter van de Senaatssubcommissie voor consumentenbescherming, productveiligheid en gegevensbeveiliging die de afgelopen weken hoorzittingen heeft gehouden over sociale media en kinderveiligheid. Eerder deze maand zei Blumenthal dat een reeks onthullingen van klokkenluiders over Facebook het “grote tabaksmoment” van het bedrijf was.

  Sindsdien is de druk op Facebook toegenomen om intern onderzoek aan te pakken dat aantoont dat Instagram een ​​negatief effect kan hebben op de mentale gezondheid van sommige tieners. Het bedrijf heeft het werk aan een aanstaande Instagram Kids-app al “gepauzeerd”, maar wetgevers hebben gezegd dat het bedrijf het project helemaal moet beëindigen.

  In zijn brief zei Blumenthal dat Facebook’s hoofd van veiligheid, Antigone Davis, die getuigde tijdens een eerdere hoorzitting, “lijkt mij een valse of onnauwkeurige getuigenis te hebben gegeven met betrekking tot pogingen om zijn onderzoek intern te verbergen.” Hij zei ook dat Facebook “doorging met het vernederen van impactvolle en onafhankelijke onderzoeksrapportage” en “zijn eigen onderzoek bagatelliseerde”.

  Facebook reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]