More

  Nieuw vakbondspact betekent betere lonen en voorwaarden voor streamingproductieploegen |

  De vakbond die filmproductieploegen vertegenwoordigt, heeft een staking vermeden met een overeenkomst waarbij haar leden tot 30 procent meer zullen betalen voor streamingproducties, meldt The Verge. De deal betekent een overwinning voor werknemers van de International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), die doorgaans minder betaald hebben gekregen voor het streamen van shows dan voor theaterfilmproducties en uitgezonden tv-series in de VS.

  In een informatieve briefing, IATSE twitterde dat de lonen voor lange, episodische en miniseries tot 30 procent zullen stijgen, afhankelijk van de classificatie. Die boosts zijn afhankelijk van de grootte van het streamingbedrijf, met hogere tarieven voor diensten met 20 miljoen of meer abonnees. Longform-producties tussen $ 20 en $ 32 miljoen kregen vroeger kortingen als ze naar streamingdiensten gingen, maar dat zal niet langer het geval zijn.

  NIEUW: we brengen onze eerste drie documenten van één pagina uit waarin wordt uitgelegd hoe de nieuwe voorlopige basisovereenkomst de prioriteiten aanpakt die leden vroeg in de onderhandelingsproces.

  Dit is een niet-uitputtende reeks prioriteiten voor leden, binnenkort meer.

  1. VERBETERINGEN STREAMING pic.twitter.com/ACLP5cbLiv

  — IATSE // #IASolidarity (@IATSE) 20 oktober 2021

  Naast hogere lonen zullen leden ook verbeterde werkomstandigheden zien. Dat omvat werkgeversfinanciering van gezondheids- en pensioenregelingen, samen met herziene voorwaarden voor producenten die vaak afhankelijk zijn van overuren. Bovendien “zullen werknemers onder de IATSE-basisovereenkomst in de VS recht hebben op dezelfde ziekteverlofuitkeringen als leden in Californië”, aldus de vakbond.

  IATSE had gewaarschuwd dat het hard zou optreden met streamingdiensten. “De meest winstgevende bedrijven ter wereld hebben geen onderhandelde tarieven nodig om een ​​ooit opkomende distributiemethode aan te pakken. Apple, Amazon, Netflix en Facebook zouden allemaal industriestandaardlonen moeten betalen aan de professionals die hun producties bemannen”, vertelde de vakbond aan Deadline. in juli.

  IATSE-leden stemden deze week unaniem voor staking als de contractonderhandelingen vastlopen, maar dat werd ternauwernood vermeden door een voorlopige overeenkomst tussen de vakbond en de AMPTP-groep die producenten vertegenwoordigde. Het moet echter nog worden geratificeerd door vakbondsleden, die tegen kunnen stemmen en de partijen terug naar de tafel kunnen sturen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]