More

  Netflix co-CEO zegt dat hij de communicatie ‘verpest’ heeft over Dave Chappelle special |

  Netflix co-CEO Ted Sarandos heeft gezegd dat hij de communicatie met werknemers “verpest” heeft na een terugslag over Dave Chappelle’s The Closer, volgens Variety. Tegelijkertijd stond hij bij de show en zei dat het bedrijf veel waarde hecht aan ‘artistieke expressie’. Zijn opmerkingen komen net voor een geplande staking georganiseerd door LGBTQ+-stafleden, creatievelingen en bondgenoten.

  Na zijn debuut eerder deze maand, kreeg The Closer een storm van kritiek van de LGBTQ+-gemeenschap, die het transfobisch noemde. Destijds vertelde hij medewerkers dat Netflix nooit titels zou toestaan ​​”die zijn ontworpen om aan te zetten tot haat of geweld, en we geloven niet dat The Closer die grens overschrijdt.”

  Nu heeft Sarandos gezegd spijt te hebben van de manier waarop hij de situatie met werknemers heeft aangepakt. “Natuurlijk heb ik die interne communicatie verpest”, zei hij in een interview met Variety. “Eerst en vooral had ik met veel meer menselijkheid moeten leiden. Dat betekent dat ik een groep werknemers had die zeker pijn en pijn voelden door een beslissing die we hadden genomen. En ik denk dat dat van tevoren moet worden erkend voordat je in de moeren en bouten van wat dan ook.”

  Natuurlijk heb ik die interne communicatie verpest. Eerst en vooral had ik met veel meer menselijkheid moeten leiden. Dit betekent dat ik een groep werknemers had die zeker pijn en pijn voelden door een beslissing die we hadden genomen. En ik denk dat dat van tevoren moet worden erkend voordat je in de moeren en bouten van wat dan ook terechtkomt.

  Tegelijkertijd zei Sarandos in een apart interview dat “mijn standpunt niet is veranderd” met betrekking tot de beslissing om de special te streamen. “We vertellen onze medewerkers van tevoren dat we onze leden proberen te entertainen en dat sommige content op Netflix je niet leuk gaat vinden”, vertelde hij aan The Hollywood Reporter. “De opname van de special op Netflix is ​​consistent met ons comedy-aanbod [en is]… een van die momenten waarop er iets op Netflix is ​​dat je niet leuk zult vinden.”

  Als onderdeel van de staking , hebben medewerkers naar verluidt een lijst met eisen voor Netflix, en Sarandos heeft hen ontmoet om hun mening te horen. Hij zei dat hoewel het bedrijf “zeer toegewijd is aan inclusie”, het evenzeer toegewijd is aan “het ondersteunen van artistieke vrijheid met de makers die bij Netflix werken”. Hij voegde eraan toe dat Netflix geen disclaimer voor de special zou plaatsen, zoals medewerkers hadden gevraagd, redenerend dat Chappelle zelf in het begin een waarschuwing geeft.

  Sarandos ging ook in op de kwestie van transparantie in het bedrijf nadat een werknemer was ontslagen wegens het lekken van interne bedrijfsdocumenten met kijkcijfers voor Netflix-shows, waaronder de vorige special van Chappelle. “We zijn zeer toegewijd aan de cultuur van transparantie”, vertelde hij aan THR. “En het hangt ook af van een groot deel van het vertrouwen bij onze medewerkers dat we behouden, maar we zijn niet van plan om daar iets aan te veranderen.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]