More

  Google pronkt met nieuwe beveiligingshub en privacydashboard voor Pixel 6 |

  Google breidt zijn beveiligings- en privacyfuncties uit met de Pixel 6. Het bedrijf toonde een nieuwe beveiligingshub en privacydashboardfuncties die het gemakkelijker maken om belangrijke instellingen te beheren.

  De beveiligingshub biedt een in één oogopslag een overzicht van beveiligingsinstellingen, zoals of op uw telefoon de nieuwste beveiligingsupdates zijn geïnstalleerd of dat u een vingerafdruk of pincode hebt ingesteld om uw apparaat te ontgrendelen. Belangrijk is dat het ook de apps die je hebt geïnstalleerd in de gaten kan houden en kan identificeren welke mogelijk ‘schadelijk’ zijn. Boven aan de beveiligingshub bevindt zich een indicator die gebruikers waarschuwt als er instellingen aandacht nodig hebben. Een groen vinkje geeft aan dat alles in orde is, terwijl een geel uitroepteken verschijnt als er iets moet worden aangepakt.

  Google liet ook nieuwe indicatoren zien om het gemakkelijker te maken te zien wanneer een app de camera van de telefoon gebruikt of microfoon-feeds. Net als de meldingen in iOS, licht een indicator op in de rechterbovenhoek van het scherm wanneer de microfoon- of camerafeeds van de telefoon in gebruik zijn, en hebben gebruikers de mogelijkheid om de toegang voor specifieke apps te beëindigen.

  pixel 6 privacydashboardGoogle

  Evenzo maakt het nieuwe privacydashboard het gemakkelijker om bij te houden welke toestemmingsapps de bijbehorende app-apps gebruiken om toegang te krijgen tot informatie zoals locatiegegevens. Net als bij de beveiligingshub heeft Google eerder al veel van deze informatie binnen Android beschikbaar gemaakt, maar het was vaak meerdere lagen in het instellingenmenu begraven, dus als het allemaal in één dashboard staat, zou het voor de meeste gebruikers gemakkelijker te vinden moeten zijn.< /p>

  Google zei ook dat het zijn antispam- en phishing-beveiligingsfuncties heeft verbeterd en dat de Pixel 6 waarschuwingen kan geven wanneer het potentiële duistere telefoontjes, sms’jes, e-mails en links detecteert.

  Het is nog niet duidelijk of en wanneer het bedrijf van plan is deze functies naar meer apparaten te brengen dan alleen de Pixel-reeks. Het bedrijf zei tijdens het evenement dat het privacydashboard en de beveiligingshub “op de eerste plaats komen” voor Pixel, zodat de functies in de toekomst uiteindelijk hun weg naar meer Android-apparaten kunnen vinden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]