More

  Google geeft details over de unieke Tensor-chip van de Pixel 6 |

  Google was maar al te enthousiast om Tensor, zijn eerste system-on-a-chip, in augustus te onthullen. We wisten dat het de Pixel 6 en 6 Pro zou aandrijven, en net als de mobiele chips uit de A-serie van Apple, was het een poging om de software van Google te koppelen aan wat op maat gemaakte hardware. Google positioneerde Tensor in het bijzonder als een soort AI-krachtpatser, waardoor zijn nieuwe telefoons betere hardware kregen voor beeldverwerking en spraakherkenning. Nu weten we precies wat Tensor drijft.

  Google’s SoC is een 5nm acht-core ontwerp opgesplitst in grote, middelgrote en kleine kernen. Toonaangevend zijn twee ARM Cortex-X1-kernen die werken op 2,8 GHz. Dat is opmerkelijk omdat Qualcomm’s vlaggenschip Snapdragon 888-chip, die Samsung’s Galaxy S21 en vele andere high-end telefoons aandrijft, slechts één X1-kern heeft. Het zal interessant zijn om te zien hoeveel sneller Tensor is in vergelijking.

  Daaronder beschikt de SoC ook over twee Cortex A76-kernen die draaien op 2,25 GHz, evenals vier 1,8 GHz A55-kernen als de “kleine” bits. Gelukkig heeft Google niet beknibbeld op graphics: de Tensor heeft ook een Mali-G78 grafische kern, die je ook op andere vlaggenschip-Android-telefoons zult vinden.

  Google Tensor-chipstoringGoogle misschien al het gepraat over aangepaste hardware ) Moto X, de poging van Google uit 2013 om een ​​slimmere smartphone te bouwen. Het was niet de krachtigste mobiel die er is, maar de altijd beschikbare spraakopdrachten waren een behoorlijke stap in de richting van ambient computing, iets waar Google zich vandaag de dag nog steeds op richt met de Tensor-chip.

  Met de nieuwe SoC kan de Pixel 6 video’s en berichten snel vertalen met de Live Translate-functie, en het zal ook slimmer zijn om je stem te herkennen. Dat zou met name handig moeten zijn als het gaat om het gebruik van uw stem om berichten te typen, bewerken en verzenden. Het belangrijkste is echter dat hij al dat werk kan doen zonder veel batterijduur te verbruiken. Over het algemeen zal de Tensor-chip volgens Google ongeveer 80 procent sneller presteren dan de Pixel 5. Dat is een hoog cijfer, dus we zullen de Pixel 6 zeker zwaar testen om die cijfers te bevestigen.

  Bovendien zegt Google dat Tensor de Pixel 6 ook een extra beveiligingslaag geeft. Het werkt samen met de Titan M2-chip in de telefoon om te beschermen tegen malware en andere mogelijke aanvallen. Dat is een goede stap voorwaarts voor Google en we hopen in de toekomst meer beveiligingshardware te zien in andere Android-telefoons.

  Op dit moment lijkt Tensor alles te bieden wat we zouden willen in een nieuwe mobiele telefoon chip: hoge snelheden en tal van vooruitstrevende AI-functies. Het zou uiteindelijk van de Pixel-telefoons het echte iPhone-equivalent van Google kunnen maken: vlaggenschiphardware die danst in overleg met een aangepaste mobiele chip. (En als Google echt succesvol is, zou Tensor misschien zijn weg kunnen vinden naar apparaten van andere bedrijven.)

  Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws van Google’s Pixel 6-evenement!

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]