More

  Facebook verandert naar verluidt zijn naam |

  Facebook verandert volgens The Verge al volgende week zijn merknaam en verandert zijn bedrijfsnaam. Blijkbaar zal de socialemediagigant een nieuwe naam hebben die zijn focus op het creëren van een metaverse weerspiegelt. Het is mogelijk ook verbonden met zijn niet-uitgebrachte sociale virtual reality-wereld genaamd Horizon Worlds. Het sociale netwerk zelf zal waarschijnlijk de Facebook-branding behouden en zal onder een nieuw moederbedrijf vallen, samen met Instagram, WhatsApp en Oculus. Dat zou vergelijkbaar zijn met wat Google deed in 2015 toen het zijn verschillende projecten en divisies samen met zichzelf onder het moederbedrijf Alphabet zette.

  The Verge zegt dat de naamsverandering op dit moment een goed bewaard geheim is en zelfs niet alle senior leiders hebben er kennis van. Mark Zuckerberg heeft er lang over gesproken dat hij van Facebook een metavers bedrijf wil maken en heeft stappen gezet om dat doel te bereiken. Eerder dit jaar vormde Facebook een team dat zich toelegde op het bouwen van een metaverse, en slechts een paar dagen geleden sprak het over het toevoegen van 10.000 “hooggeschoolde” banen in de Europese Unie in de komende vijf jaar om zijn virtual en augmented reality-ervaringen op te bouwen. Het bracht in september ook de Ray-Ban Stories augmented reality-smartbril uit.

  We hebben contact opgenomen met Facebook voor een verklaring, en bedrijfswoordvoerder Joe Osborne zei: “We geven geen commentaar op geruchten of speculaties.”

  Het is onduidelijk hoe lang Facebook van plan is zijn naam te veranderen, maar het is zeker een goede afleiding voor de onderzoeken waarmee het wordt geconfronteerd en de slechte pers die het momenteel krijgt. Voormalig uitvoerend klokkenluider Frances Haugen voorzag het Congres en de Securities and Exchange Commission van een schat aan interne documenten, liet verschillende onthullingen over het bedrijf vallen en beschuldigde het ervan “winst boven veiligheid” te verkiezen – iets wat Zuckerberg onvermurwbaar ontkende.

  Begin oktober getuigde ze tijdens een hoorzitting in de Senaat over onderzoek dat volgens haar bewijst dat het sociale netwerk herhaaldelijk heeft gelogen over zijn platform, inclusief de “werkzaamheid van zijn kunstmatige-intelligentiesystemen en zijn rol bij het verspreiden van verdeeldheid en extreme berichten.” Haugen heeft verschillende ideeën over wat Facebook zou moeten veranderen, maar geen van hen heeft iets te maken met het veranderen van de naam. Ze omvatten het teruggaan naar chronologische feeds van algoritmische rangschikking, het toevoegen van enkele functies die de verspreiding van verkeerde informatie zouden voorkomen en het openen van Facebook-onderzoek voor mensen buiten het bedrijf.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]