More

  Facebook schikt met het ministerie van Justitie over H-1B wervingspraktijken |

  Facebook heeft afzonderlijke schikkingen getroffen met het ministerie van Justitie en het ministerie van Arbeid over zijn aanwervingspraktijken met betrekking tot buitenlandse werknemers. De schikkingen vloeien voort uit beschuldigingen die de regering-Trump eind 2020 tegen Facebook heeft ingediend. Destijds zei het DoJ dat het bedrijf tussen 2018 en 2019 “onvoldoende reclame” had gemaakt voor ten minste 2.600 vacatures die uiteindelijk werden ingevuld door werknemers met H-1B-visa.< /p>

  Het bedrijf zou een wervingsproces hebben gebruikt dat opzettelijk was ontworpen om Amerikaanse werknemers ervan te weerhouden te solliciteren naar functies die het had gereserveerd voor tijdelijke visumhouders. Volgens de DoJ-schikking betaalt Facebook $ 4,75 miljoen aan de federale overheid en tot $ 9,5 miljoen aan in aanmerking komende slachtoffers.

  De boetes, hoewel een druppel op een gloeiende plaat voor een bedrijf als Facebook, vertegenwoordigen de grootste dergelijke straffen het ministerie van Justitie heeft gehandhaafd als onderdeel van de Immigratie- en Nationaliteitswet. Belangrijker nog, ze zijn weer een slecht nieuws voor een bedrijf dat er de afgelopen weken in verstrikt is geraakt. Begin oktober getuigde klokkenluider Frances Haugen voor het Congres hoe de algoritmen van Facebook zijn inspanningen om verkeerde informatie op zijn platforms te vertragen, hebben belemmerd. Het bedrijf heeft ook steeds meer kritiek gekregen op zijn inspanningen om intern onderzoek te bagatelliseren dat aantoont dat zijn platforms schadelijk kunnen zijn voor sommige jonge gebruikers.

  We hebben contact opgenomen met Facebook voor commentaar.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]