More

  Facebook kondigt ‘kleine pilot’ aan om cryptocurrency-portemonnee Novi | . te testen

  Facebook test eindelijk Novi, de digitale portemonnee die het al meer dan twee jaar plaagt. David Marcus, hoofd betalingen van Facebook, kondigde aan dat het bedrijf een “kleine pilot” van Novi lanceert in de Verenigde Staten en Guatemala met als doel familieleden in staat te stellen over de grens geld over te maken.

  “We doen een pilot om kernfuncties en onze operationele capaciteiten op het gebied van klantenservice en compliance te testen”, schreef Marcus. “We hebben ook goede hoop dat dit een nieuwe use-case van stablecoin (als betaalinstrument) zal demonstreren die verder gaat dan hoe ze tegenwoordig doorgaans worden gebruikt.”

  Het feit dat Novi eindelijk wordt gelanceerd, zelfs op een beperkte manier, lijkt een belangrijke stap voorwaarts voor Facebook’s lang verontruste cryptoplannen. Het bedrijf lanceert echter de portemonnee zonder Diem, de geplande cryptocurrency (voorheen Libra genoemd) die te maken heeft met een golf van pushback van wetgevers en regelgevers over de hele wereld.

  We doen een pilot om kernfuncties en onze operationele capaciteiten op het gebied van klantenservice en compliance te testen. We hebben ook goede hoop dat dit een nieuwe use-case van stablecoin (als betaalinstrument) zal demonstreren die verder gaat dan hoe ze tegenwoordig doorgaans worden gebruikt. 2/8

  — David Marcus (@davidmarcus) 19 oktober 2021

  In plaats daarvan zal de eerste pilot de Pax Dollar (USDP) gebruiken, een stablecoin die volgens Marcus al meer dan drie jaar met succes werkt en heeft belangrijke kenmerken op het gebied van regelgeving en consumentenbescherming.” Hij voegde eraan toe dat Facebook tijdens de pilot samenwerkte met Coinbase.

  Het nieuws over de pilot heeft al tot hernieuwde kritiek van wetgevers geleid. Op dinsdag, uren na de eerste aankondiging van Marcus, stuurde een groep van vijf Democratische senatoren een brief naar Facebook met het verzoek “om uw Novi-pilot onmiddellijk te beëindigen en te beloven dat u Diem niet op de markt zult brengen.” De brief citeerde de recente onthullingen van een Facebook-klokkenluider en het “meedogenloze streven van het bedrijf naar winst ten koste van zijn gebruikers”.

  “Gezien de omvang van de schandalen rond uw bedrijf, schrijven we om onze de sterkste oppositie tegen de hernieuwde poging van Facebook om een ​​cryptocurrency en een digitale portemonnee te lanceren, nu respectievelijk onder de naam ‘Diem’ en ‘Novi'”, schreven de senatoren. “Facebook kan niet worden vertrouwd om een ​​betalingssysteem of digitale valuta te beheren wanneer het bestaande vermogen om risico’s te beheren en consumenten veilig te houden totaal ontoereikend is gebleken.”

  Naast de pilot is ons businessmodel duidelijk. We zijn een uitdager in betalingen. We bieden gratis betalingen van persoon tot persoon met Novi. Zodra we een solide klantenbestand hebben, bieden we goedkopere betalingen aan verkopers en maken we winst op verkopersdiensten. 8/6

  — David Marcus (@davidmarcus) 19 oktober 2021

  Een woordvoerder van Novi zei dat “we uitkijken naar een reactie op de brief van de commissie”, maar ging niet verder. In zijn eerste aankondiging zei Marcus dat het bedrijf zich blijft inzetten voor de lancering van Diem. “Ik wil duidelijk maken dat onze steun voor Diem niet is veranderd en we zijn van plan om Novi samen met Diem te lanceren zodra het de wettelijke goedkeuring heeft gekregen en live gaat”, schreef hij.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]