More

  Facebook beboet $ 69,6 miljoen in het VK voor het overtreden van regels met betrekking tot de overname van Giphy |

  Nadat Facebook de populaire GIF-repository Giphy had verworven (naar verluidt voor $ 400 miljoen), startte de Britse Competition and Markets Authority (CMA) een onderzoek om te bepalen of de fusie de concurrentie zou verminderen. Als onderdeel van dat onderzoek zei het dat Facebook niet kon doorgaan met activiteiten met betrekking tot de fusie (producten integreren, teams samenvoegen, enzovoort) zonder voorafgaande goedkeuring van de CMA.

  Nu heeft de CMA aangekondigd dat het Facebook een boete van £ 50,5 miljoen ($ 70 miljoen) heeft opgelegd voor het overtreden van die handhavingsbevelen. “Dit is de eerste keer dat door de CMA is vastgesteld dat een bedrijf een [bevel] heeft geschonden door bewust te weigeren alle vereiste informatie te verstrekken”, aldus de CMA in een persbericht.

  De autoriteit zei dat Facebook de door de CMA vereiste updates “aanzienlijk beperkt”, ondanks herhaalde waarschuwingen. Onder verwijzing naar kritiek van het Competition Appeal Tribunal en Court of Appeal, merkte het op dat Facebook zich bezighield met “wat als een risicovolle strategie kan worden beschouwd” rond een “gebrek aan samenwerking” met de CMA.

  De CMA. zei dat het het bedrijf ook een boete van £ 500.000 ($ 700.000) heeft opgelegd voor het tweemaal wijzigen van zijn Chief Compliance Officers zonder toestemming te vragen. Facebook zag in 2020 een netto-omzet van $ 29,4 miljard, dus de boetes zijn relatief kleingeld. De problemen met de CMA zijn echter nog niet voorbij, aangezien de autoriteit nog geen beslissing heeft genomen over de fusie zelf. In de tussentijd beloofde het “constructief met de bedrijven samen te werken naarmate de zaken verder vorderen”. heeft contact opgenomen met Facebook voor commentaar.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]