More

  Activision Blizzard zegt dat meer dan 20 werknemers zijn ‘weggegaan’ na gevallen van intimidatie |

  Activision Blizzard heeft bevestigd dat meer dan 20 werknemers het bedrijf hebben “verlaten” als onderdeel van haar inspanningen om de interne cultuur te veranderen na beschuldigingen van het bevorderen van een “frat boy”-werkplek. Het videogamebedrijf heeft de brief gepubliceerd die Executive VP voor Corporate Affairs Fran Townsend aan werknemers heeft gestuurd om de verhuizing te onthullen, waarin ze ook zei dat meer dan 20 andere personen te maken kregen met verschillende soorten disciplinaire maatregelen. In juli heeft het California Department of Fair Employment and Housing een rechtszaak aangespannen tegen de ontwikkelaar wegens het toestaan ​​van een werkomgeving waarin vrouwelijke werknemers naar verluidt het slachtoffer waren van constante seksuele intimidatie.

  Het bureau, dat het bedrijf aanklaagde na een onderzoek van twee jaar, gedetailleerd een aantal van zijn bevindingen in de rechtszaak. Het zei dat vrouwelijke werknemers voortdurend ongewenste seksuele opmerkingen moeten afweren en dat ze moeten verdragen dat ze worden betast door mannelijke collega’s. Ze worden ook niet zo veel betaald als hun mannelijke tegenhangers, worden doorgaans langzamer gepromoveerd en worden sneller ontslagen. Destijds vertelde Townsend werknemers dat de rechtszaak “een vertekend” beeld van het bedrijf gaf en dat het “feitelijk onjuiste, oude en buiten de context geplaatste verhalen” bevatte. Honderden werknemers liepen weg uit protest tegen de reactie van het bedrijf.

  In haar brief zei Townsend dat er een team is dat zich toelegt op het onderzoeken van klachten over intimidatie, “onvermoeibaar werkend om ervoor te zorgen dat [het bedrijf] in de toekomst een plaats is waar mensen niet alleen worden gehoord, maar bevoegd.” Het team ontving de afgelopen maanden steeds meer meldingen, waaronder zorgen van jaren geleden, en het was het onderzoek van de leden dat leidde tot het vertrek van meer dan 20 medewerkers. Townsend weigerde die personen te noemen, maar ze vertelde Financial Times dat ze verschillende game-ontwikkelaars en een paar supervisors omvatten. Geen van hen kwam van het senior management of van de raad van bestuur.

  In een Kotaku-rapport uit augustus werden drie senior ontwerpers genoemd die het bedrijf abrupt verlieten. Twee van hen – Diablo 4-hoofdontwerper Jesse McCree en World of Warcraft-ontwerper Jonathan LeCraft – waren eerder afgebeeld in de Cosby Suite. In haar rechtszaak zei DEFH dat de Cosby Suite een kamer is met een foto van Bill Cosby waar mannelijke werknemers vrouwen zouden hebben lastiggevallen tijdens bedrijfsevenementen.

  Om meer klachten te kunnen behandelen, heeft Activision Blizzard drie fulltime medewerkers aangenomen medewerkers toetreden tot het onderzoeksteam. Het voegt ook nog 19 fulltime functies toe aan het algehele Ethics & Compliance-team, waarvan er twee zullen worden gewijd aan het toezicht op onderzoeken voor de EMEA- en APAC-regio’s. Townsend gaf toe dat het team niet altijd de details van een onderzoek kan delen, maar ze beloofde ook meer transparantie “We weten dat er een wens is om de uitkomst te weten wanneer wangedrag wordt gemeld. Soms zijn er privacyredenen die we niet kunnen delen. Maar waar we kunnen, zullen we meer informatie met u delen. We zullen u ook regelmatig geaggregeerde gegevens verstrekken over onderzoeksresultaten”, schreef ze in haar brief.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]