More

  Zoox, eigendom van Amazon, gaat zijn autonome voertuigen testen in Seattle |

  Zoox test al vier jaar zijn Level-3 (L3) autonome voertuigen in Las Vegas en de Bay Area, lang voordat Amazon het zelfrijdende bedrijf in 2020 overnam. Maar om zijn technologie verder te kunnen trainen, heeft het moet proeven houden op andere locaties met andere omgevingsomstandigheden, zoals Seattle. Zoox heeft aangekondigd dat het binnenkort begint met het testen van zijn L3-voertuigen in de stad om gegevens te verzamelen en nieuwe hardware te testen in het licht van frequente regenval.

  “Het regent vaker in Seattle dan in San Francisco”, zei het bedrijf in zijn aankondiging. Zoox heeft speciale hardware in zijn sensoren ingebouwd om zijn voertuigen de mogelijkheid te geven om automatisch water en vuil te verwijderen wanneer dat nodig is. De proef in Seattle helpt het te valideren of het systeem en de nieuwe hardware zullen werken zoals bedoeld. Aan het begin van de proef zal het bedrijf een kleine vloot L3-voertuigen inzetten om de eisen van de omgeving van Seattle te beoordelen, inclusief de smalle tunnels en eenrichtingswegen, voordat het zijn tests uitbreidt.

  Zoox introduceerde vorig jaar een volledig autonome robotaxi, een klein vierwielig bidirectioneel voertuig zonder stuur. De bestaande L3-voertuigen zijn echter Toyota Highlanders die zijn uitgerust met Zoox-sensoren en worden aangedreven door zijn autonome rijsoftware met een menselijke bestuurder achter het stuur. Dat gezegd hebbende, zullen al zijn voertuigen dezelfde sensorarchitectuur gebruiken, dus alle gegevens die de L3-voertuigen verzamelen, zullen ook ten goede komen aan de Level-5-robotas.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]