More

  De campagnewebsite van Donald Trump is beklad door een hacker |

  Een deel van de campagnewebsite van Donald Trump zag er tot maandagochtend anders uit dan normaal. Het subdomein ‘actie’, dat meestal zijn oproepen tot actie bevat, bevatte in plaats daarvan een Turks bericht. “Wees niet zoals degenen die Allah vergaten, dus Ally deed hen zichzelf vergeten. Hier zijn ze echt verdwaald”, aldus het bericht in het Turks, volgens Newsweek. De pagina bevatte ook een video-embed van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, evenals een link naar de Instagram- en Facebook-pagina’s van de hacker.

  Een hacker die zichzelf RootAyyildiz noemt, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de defacement – en voor vele anderen vroeger. De National Intelligence Council bracht eerder dit jaar een rapport uit waarin ze ook werden gelinkt aan de beschadiging van de presidentiële campagnewebsite van Biden-Harris. Destijds toonde de website van Biden een bericht in het Turks, de vlag van het land en een foto van de 34e sultan van het Ottomaanse rijk, Abdul Hamid II.

  RootAyyildiz vertelde Motherboard dat ze een techniek genaamd Server Side Template Injection (SSTI) gebruikten om hun eigen code in de sjabloon van de site te injecteren en dat ze drie maanden controle over de site hadden. Volgens Forbes verschenen uiterlijk op 9 oktober voor het eerst verwijzingen naar RootAyyildiz op de website. De hacker voegde in een verklaring aan Motherboard toe: “Er zijn veel gebieden van hackaanvallen, bijvoorbeeld het hacken van sociale media-accounts of websites, ik ben een hacktivist en ik werk al heel lang aan websites en ik kies dit management om mijn stem gehoord.”

  Voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar waren hackers ook in staat om de website van Trump te bemachtigen. Ze vervingen de Over-pagina door een bericht dat de toenmalige POTUS in diskrediet dreigde te brengen door belastende gegevens te delen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]