More

  Toyota gaat een Amerikaanse batterijfabriek bouwen als onderdeel van een investering van $ 3,4 miljard |

  Toyota is van plan ongeveer $ 3,4 miljard uit te geven om zijn batterijproductiemogelijkheden in de VS op te schalen, zo maakte de autofabrikant maandag bekend. Als onderdeel van de investering zegt Toyota dat het een nieuw bedrijf zal oprichten dat, met hulp van zijn dochteronderneming Toyota Tsusho, ergens in de VS een batterijfabriek zal bouwen. Het bedrijf verwacht tegen eind 2031 $ 1,29 miljard in de faciliteit te investeren.

  Toyota zei dat het details over het project zou delen, inclusief waar het van plan is de fabriek in de toekomst te bouwen. De fabriek zal zich echter in eerste instantie richten op het maken van batterijen voor hybride elektrische voertuigen, en de productie zal naar verwachting ergens in 2025 beginnen. Toyota verwacht door het project ongeveer 1.750 banen te creëren.

  Als er niets anders is, is de investering een Toyota erkent dat het zijn elektrificatiestrategie moet diversifiëren. Meer dan bijna elke andere autofabrikant heeft het aanzienlijk geïnvesteerd in brandstofceltechnologie, en er valt niet veel te bewijzen voor zijn inspanningen, althans niet in de VS. Buiten Californië kun je zijn Mirai-sedan met brandstofcel niet kopen. Maar als onderdeel van de Beyond Zero-push hoopt Toyota daar verandering in te brengen. Momenteel is het van plan om tegen 2025 70 verschillende elektrische modellen aan te bieden, waaronder 15 elektrische voertuigen op batterijen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]