More

  ‘Squid Game’-documenten kunnen laten zien hoe Netflix het succes van zijn inhoud beoordeelt |

  Netflix heeft altijd nauwlettend de exacte streamingstatistieken bewaakt die kunnen onthullen waarom programma’s als een succes worden beschouwd… of worden geannuleerd. Die zwarte doos barstte een beetje open met documenten verkregen door Bloomberg waarin de scores van het bedrijf voor ‘impactwaarde’ en ‘efficiëntie’ werden beschreven. Een voorbeeld daarvan is Squid Game, dat volgens het laatste rapport van Bloomberg $ 891,1 miljoen aan impactwaarde genereerde op een budget van slechts $ 21,4 miljoen voor een efficiëntie van 41,7X.

  De documenten kwamen voor het eerst aan het licht met de controversiële special van Dave Chappelle nadat het bedrijf een werknemer had ontslagen wegens het zogenaamd lekken van vertrouwelijke informatie over de kijkgegevens van de show. (Volgens The Verge sprak die medewerker zich naar verluidt uit tegen lekken tegen collega’s.) Uit die statistieken bleek dat Chapelle’s vorige special, Sticks & Stones, volgens Bloomberg iets minder impactwaarde genereerde dan het kostte om te maken.

  Andere cijfers toonden aan dat ongeveer 132 miljoen mensen in de eerste 23 dagen minstens twee minuten naar Squid Game keken, waarmee ze een record van Bridgerton versloegen. Netflix geeft af en toe soortgelijke informatie vrij voor bepaalde shows, maar het maakt niet bekend hoeveel mensen vastzitten aan of klaar zijn met shows – wat vaak de cijfers kan opblazen in vergelijking met typische tv-beoordelingen.

  Volgens Bloomberg schatte Netflix echter dat 89 procent van de mensen die met Squid Game begonnen, minstens 75 minuten of meer dan één aflevering keek, en dat 87 miljoen mensen de aflevering in de eerste 23 dagen afmaakten (66 procent ). In totaal keken kijkers 1,4 miljard uur van de show.

  Een advocaat die Netflix vertegenwoordigt, vertelde Bloomberg dat het niet gepast zou zijn om vertrouwelijke gegevens in documenten die het heeft beoordeeld, bekend te maken. “Netflix bespreekt deze statistieken niet buiten het bedrijf en neemt belangrijke stappen om ze te beschermen tegen openbaarmaking”, aldus de advocaat.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]