More

  Sinclair Broadcast Group zegt te zijn getroffen door een ransomware-aanval |

  Sinclair Broadcast Group, de op één na grootste exploitant van tv-stations in de VS, zei dat een ransomware-aanval sommige servers, werkstations en netwerken heeft opgesloten. Het bedrijf heeft het probleem zaterdag ontdekt en heeft geprobeerd de werking te herstellen. Het zei dat het incident maandagochtend nog steeds van invloed was op de systemen. Om te beginnen heeft de aanval advertenties op lokale zenders verstoord. Sinclair heeft de impact op zijn bedrijf nog niet bepaald.

  Bovendien heeft het bedrijf bevestigd dat de aanvaller(s) gegevens van zijn netwerk hebben gestolen. Wat er precies in de data zit, is nog niet duidelijk. Een onderzoek naar het incident is aan de gang nadat Sinclair een forensisch cyberbeveiligingsbedrijf en een incidentresponsteam heeft ingeschakeld. Het informeerde wetshandhavingsinstanties en relevante overheidsinstanties over de kwestie.

  De regering van Biden heeft van de bestrijding van ransomware en het versterken van cyberbeveiliging een prioriteit gemaakt en was van plan deze maand vertegenwoordigers van 30 landen samen te brengen om de dreiging te bespreken. Eerder dit jaar verstoorde een ransomware-aanval op Colonial Pipeline de brandstoftoevoer in de VS gedurende meerdere dagen. Andere prominente bedrijven en organisaties die dit jaar het slachtoffer zijn geworden van ransomware zijn onder meer vleesleverancier JBS, Bose, Acer en gezondheidsdiensten in Ierland en de VS.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]