More

  Nieuwe FCC-regels kunnen draadloze providers dwingen spamteksten te blokkeren |

  Onder waarnemend voorzitter Jessica Rosenworcel streeft de Federal Communications Commission naar nieuwe regels voor spam-sms-berichten. Net als een andere recente voorgestelde regelgeving van het bureau, zou het beleid draadloze providers en telefoonmaatschappijen ertoe aanzetten de spam te blokkeren voordat deze ooit op uw telefoon terechtkomt.

  “We hebben een toename gezien van oplichters die proberen te profiteren van ons vertrouwen in sms-berichten door valse robotteksten te sturen die consumenten proberen te misleiden om gevoelige informatie te delen of op kwaadaardige links te klikken”, aldus Rosenworcel. “Het wordt tijd dat we stappen ondernemen om deze laatste golf van fraude het hoofd te bieden en te identificeren hoe mobiele providers deze geautomatiseerde berichten kunnen blokkeren voordat ze de kans krijgen om schade aan te richten.”

  Het bestrijden van spam-oproepen en -sms’en was een focus van de FCC onder Rosenworcel. Naast het onlangs uitdelen van de grootste boete in zijn geschiedenis, heeft het bureau een Robocall Response Team opgericht om zijn inspanningen tegen spambellers te coördineren. De noodzaak tot actie is dringend. Alleen al in 2020 ontving de FCC ongeveer 14.000 klachten over ongewenste sms-berichten, een stijging van 146 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Als onderdeel van het regelgevingsproces van de FCC krijgt het publiek de kans om commentaar te geven op het voorstel voordat het agentschap beslist of het beleid wordt uitgevoerd.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]