More

  M1 Pro en M1 Max zijn Apple’s high-end Mac-chips |

  Het is bijna een jaar geleden dat Apple zijn eerste aangepaste chip voor Macs onthulde, de op ARM gebaseerde M1. Zoals we zagen in onze bespreking van de nieuwste MacBook Air, MacBook Pro en kleurrijke iMac, was de M1 een wonder, hij bleek zowel sneller te zijn dan de x86-processors van Intel en AMD, terwijl hij ook veel minder stroom verbruikt. Nu volgt Apple een tweeledige aanpak met M1 Pro en M1 Max, de twee chips die ten grondslag liggen aan de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro’s van het bedrijf.

  Apple M1 ProApple

  Beide chips hebben 5nm 10-coreprocessors, bestaande uit acht high-performance cores en twee high-efficiency units. Wat hen scheidt, zijn hun GPU- en geheugenmogelijkheden: de M1 Pro heeft tot een 16-core GPU, terwijl de Max 32 grafische cores heeft. Ter vergelijking: de M1 van vorig jaar was een chip met acht kernen die maximaal was met acht GPU-kernen. De M1 Pro wordt geleverd met maximaal 32 GB RAM met 200 GB/s bandbreedte, terwijl de M1 Max beide cijfers verdubbelt en tot 64 GB RAM ondersteunt.

  Apple

  Op basis van deze specificaties zullen ervaren gebruikers een veel grotere prestatie-upgrade zien door voor een MacBook Pro te gaan. De met M1 uitgeruste 13-inch MacBook Pro van vorig jaar was niet veel sneller dan de M1 Air; de Pro voegde in feite een ventilator toe voor meer aanhoudende werklasten, terwijl de Air op wonderbaarlijke wijze geen ventilator had. Dat was een vreemde situatie voor Apple: het was zowel een bewijs van de kracht van Apple silicium als een teken dat het bedrijf meer tijd moest besteden aan zijn krachtige machines.

  Gezien het feit dat de 16-inch MacBook Pro was het afgelopen jaar praktisch vergeten, de M1 Pro en M1 Max zijn precies waar creatieve professionals op hebben gewacht. En dat is voordat je bij alle andere updates komt die naar de nieuwe notebooks komen (meer poorten! Een SD-kaartsleuf!). Apple zegt dat de chips tot 1,7x snellere prestaties bieden dan concurrerende 8-core pc-chips, wat ze bijzonder aantrekkelijk maakt voor mensen die zware 3D- en videoweergave uitvoeren.

  Volg hier al het nieuws van Apple’s Mac-evenement.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]