More

  Foxconn onthult drie nieuwe EV-prototypes |

  Tijdens het HHTD21-evenement onthulde Foxconn drie prototypes van elektrische voertuigen, waaronder twee sedans en een elektrische bus, volgens een Nikkei-rapport en YouTube-video. Het bedrijf zei dat het “niet langer de nieuweling in de stad” is als het gaat om EV’s, en streeft ernaar een bedrijf te ontwikkelen met een waarde tot $ NT 1 biljoen, of ongeveer $ 36 miljard per jaar.

  Foxconn ontwikkelde de EV-prototypes onder het merk Foxtron in samenwerking met het Taiwanese Yulon Motor. Deze laatste heeft een eigen merk (Luxgen) en produceert Nissan- en Mitsubishi-voertuigen voor de lokale markt. De prototypes omvatten een luxe sedan, SUV en transitbus, respectievelijk aangeduid als Model E, Model C en Model T.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  De voertuigen zijn gebaseerd op Foxconn’s open software- en hardwareplatform, MIH Consortium. Ze zijn in wezen ontworpen als kits en dienen als referentieontwerpen die EV-merken massaal kunnen produceren volgens hun eigen specificaties.

  De Model T-bus zou volgend jaar (hopelijk onder een andere naam) de weg op kunnen gaan, met een verwachte actieradius van 400 km en een topsnelheid van 120 km/u (75 mph). Het omvat ook technologie zoals voetgangerswaarschuwingen, geavanceerd temperatuurbeheer en hoge botsbestendigheid, aldus Taiwan News.

  Foxtron’s Model C is een elektrische SUV die tegen 2023 in Taiwan verkrijgbaar zal zijn met een hoog rendement en pittige snelheden van 0 tot 62 MPH van 3,8 seconden. Het kost naar verwachting minder dan $ NT 1 miljoen ($ 35.700), zei Foxconn-voorzitter Young Liu. De Model E, een luxe performance sedan ontworpen in samenwerking met Pininfarina, zal op een latere, niet nader gespecificeerde datum op de markt komen. Het zal 750 pk bieden en een tijd van 0-62 MPH van 2,8 seconden leveren, samen met een bereik van 750 km. Yulon zal een van de eerste EV-makers zijn die de ontwerpen gaan gebruiken, zegt voorzitter Lilian Chen.

  Foxtron zei dat het wil inspelen op een trend om EV’s te produceren in de buurt van de markten waar ze worden verkocht om de kosten laag te houden. Het bedrijf is van plan om EV-fabrieken in de VS te bouwen en kondigde onlangs aan dat het de in moeilijkheden verkerende fabriek in Lordstown in Ohio zou overnemen. Het wil de Endurance-pick-up van Lordstown in de fabriek produceren en eind 2023 Fisker EV’s in het complex bouwen. Foxconn zei dat het binnenkort details over zijn EV-productieplannen voor Europa zou aankondigen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]