More

  EPA kondigt plannen aan om kankerverwekkende ‘forever chemicaliën’ te reguleren |

  Te zien in alles, van cosmetica en tandzijde tot productverpakkingen en schoonmaakproducten. polyfluoralkyl- en perfluoralkylstoffen, of PFAS, zijn alomtegenwoordig in de moderne wereld. Ze worden ook wel “forever chemicals” genoemd, omdat ze in de natuur niet afbreken. Bovendien zijn ze in verband gebracht met een groot aantal menselijke ziekten, van schildklieraandoeningen tot bepaalde vormen van kanker. Daarom heeft de regering-Obama in 2016 een niet-afdwingbare aanbeveling uitgevaardigd om de hoeveelheid PFAS in een bepaald product te beperken tot 70 delen. per biljoen. Maandag kondigde de regering-Biden aan dat ze de aanbeveling van Obama een tandje bij zal zetten.

  Vandaag heeft @EPAMichaelRegan de strategische routekaart van EPA aangekondigd om het hoofd te bieden aan #PFAS. Deze routekaart geeft invulling aan de missie van het bureau om de volksgezondheid en het milieu te beschermen en beantwoordt de oproep tot actie tegen deze hardnekkige en gevaarlijke chemicaliën. Lees hier meer: ​​https://t.co/2GyHIfEVaj pic.twitter.com/kDHbwYgEJm

  — US EPA (@EPA) 18 oktober 2021

  “Dit is echt een gedurfde reeks acties voor een groot probleem”, vertelde EPA-beheerder Michael Regan aan The Washington Post. “Deze strategie bevat echt een reeks concrete en ambitieuze acties om mensen te beschermen. Er zijn concrete stappen die we nemen om dit probleem op een zeer agressieve manier vooruit te helpen.”

  De EPA onthulde maandag haar driejarige routekaart voor de regulering van de klasse van chemicaliën, gebaseerd op een drietal benaderingen: “verhoog de investeringen in onderzoek, maak gebruik van autoriteiten om nu actie te ondernemen om te voorkomen dat PFAS-chemicaliën in het milieu terechtkomen en het opruimen van PFAS-verontreiniging te versnellen”, aldus de EPA. Daartoe is de regering van plan afdwingbare drinkwaterlimieten vast te stellen op grond van de Safe Drinking Water Act, PFAS aan te wijzen als een gevaarlijke stof onder CERCLA (waardoor fabrikanten financieel aansprakelijk zouden worden gesteld voor het verbranden van de chemische stof of het vrijgeven ervan in waterwegen), tijdlijnen vaststellen voor het vaststellen van effluentrichtlijn beperkingen onder de Clean Water Act, herziening regels en richtlijnen onder de Toxic Substances Control Act, en uitbreiding van monitoring, gegevensverzameling en onderzoek van de chemicaliën. Bovendien kondigde het bureau een nieuwe nationale teststrategie aan waarbij PFAS-fabrikanten toxiciteitsgegevens moeten verstrekken over de chemicaliën die ze maken.

  “Gemeenschappen die besmet zijn met deze giftige forever chemicaliën hebben tientallen jaren gewacht op actie”, zei Ken Cook, voorzitter van de Environmental Working Group, in een persverklaring. “Het is dus goed nieuws dat administrateur Regan de belofte van president Biden zal nakomen om snel actie te ondernemen om PFOA en PFOS in kraanwater te verminderen, industriële lozingen van PFAS in de lucht en het water te beperken en PFOA en PFOS aan te wijzen als gevaarlijke stoffen om vast te houden. vervuilers verantwoordelijk. Het is meer dan 20 jaar geleden dat EPA en EWG voor het eerst ontdekten dat deze giftige chemicaliën zich in ons bloed opstapelden en onze kans op kanker en andere gezondheidsschade vergrootten. Het is tijd voor actie, niet meer plannen, en dat is wat deze beheerder zal opleveren.”

  Een handvol staten, waaronder New Jersey, Vermont, Michigan en New York, hebben al maatregelen genomen om de chemicaliën op hun eigen – Californië verbood het gebruik ervan in baby- en peuterproducten eerder dit jaar – terwijl de EU veel van de chemicaliën ronduit heeft verboden.De Amerikaanse marine heeft aangekondigd dat het PFAS tegen oktober 2023 zal verbieden van zijn blusschuim, zoals voorgeschreven door het Congres.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]