More

  De nieuwste MacBook Pro’s van Apple hebben MagSafe, SD-kaartsleuven en camera-inkepingen |

  Het is vijf jaar geleden dat Apple een volledig herontworpen versie van de MacBook Pro uitbracht, een laptop die het bedrijf jarenlang kritiek bezorgde voor alles, van het gebrekkige toetsenbordontwerp en de Touch Bar tot het ontbreken van poorten behalve USB- C. Maar zoals verwacht, geeft Apple de MacBook Pro een complete make-over, en het klinkt op verschillende gebieden een verbetering.

  De laptops zijn verkrijgbaar in 14,2- en 16,2-inch modellen, met hogere resoluties dan de vorige. eerdere modellen. Het 14-inch model heeft een resolutie van 3.024 x 1.964, terwijl de 16-inch modellen een resolutie van 3.456 x 2.234 hebben. De hoge verversingssnelheid van ProMotion is ook aan boord, met een optie tot 120 Hz. Maar de laptops hebben ook een camera-inkeping, net als de iPhone, iets waarvan geruchten gingen in de aanloop naar het “Unleashed”-persevenement van vandaag. De inkeping is ongeveer zo groot als de menubalk, dus hoewel het een beetje vreemd is, biedt het nog steeds veel meer schermruimte dan voorheen. En beide laptops gebruiken mini-LED-technologie, vergelijkbaar met wat er in de huidige 12,9-inch iPad Pro zit.

  Natuurlijk gebruiken de nieuwste laptops van Apple het eigen aangepaste silicium van het bedrijf. Deze keer is het de M1 Pro. Zoals de geruchten voorspelden, is het een 5-nanometer, 10-core chip met acht high-performance cores en twee efficiency cores.

  Apple heeft ook een M1 Max aangekondigd, die twee keer zoveel geheugenbandbreedte heeft als de M1 Pro (400 GB/s), en ook 32 grafische kernen heeft. De M1 Max ondersteunt ook tot 64 GB geheugen, een enorme verbetering ten opzichte van de 16 GB geheugen die door de M1 werd ondersteund.

  Wat betreft poorten, degenen onder ons die de overvloedige opties op oudere MacBooks missen, zouden dat moeten doen ben hier best blij mee. Het is niet verwonderlijk dat de nieuwe MacBook Pro drie USB-C / Thunderbolt-poorten heeft, maar het brengt ook een HDMI-aansluiting en SD-kaartsleuf terug, twee functies waarvan fans al lang eisen dat ze opnieuw worden toegevoegd. Er zijn hier geen USB-A-poorten, maar de SD-kaartsleuf en HDMI-poort zouden de afhankelijkheid van dongles zeker moeten verminderen.

  Een andere oude vriend uit het verleden van MacBooks is hier teruggekeerd. Apple heeft een nieuwe versie van zijn MagSafe-connector geïmplementeerd, die het al jaren vóór 2016 op zijn laptops gebruikte. Het is anders dan de oude connector, dus je kunt een oplader van jaren geleden niet kapot maken en verwachten dat het werkt , helaas. Dat gezegd hebbende, kun je nog steeds opladen via USB-C als dat je probleem is.

  Het camerasysteem is hier ook verbeterd, met computationele video en een resolutie van 1080p met een f/2.0-lens met vier elementen.

  Het toetsenbord behoudt ondertussen het opnieuw ontworpen schaarschakelaarmechanisme, maar de Touch Bar is verdwenen, vervangen door een standaard functietoetsenrij.

  De levensduur van de batterij voor deze laptops zou behoorlijk uitstekend moeten zijn. Apple zegt dat het 14-inch model 17 uur meegaat tijdens het afspelen van video, terwijl het 16-inch model tot 21 uur meegaat. En ze kunnen snel worden opgeladen, zodat u in ongeveer 30 minuten 50 procent van uw batterijduur kunt opladen.

  Het is niet verwonderlijk dat deze laptops ook duur zijn. Het 14-inch model begint bij $ 1.999, terwijl de 16-inch versie begint bij $ 2.499. Apple houdt ook de oude 13-inch MacBook Pro met een M1-chip in de buurt voor degenen die het niet kunnen rechtvaardigen om twee mille of meer aan hun volgende laptop uit te geven.

  De 14-inch configuratie op instapniveau van $ 1.999 wordt geleverd met de M1 Pro met acht CPU-kernen, 14 grafische kernen, 16 GB RAM en 512 GB opslagruimte. Dat zijn minder prestaties dan Apple beloofde van de M1 Pro; om de volledige 10-core CPU en 16-core graphics te krijgen, moet je $ 2.499 uitgeven. Die prijsstijging levert je ook 1 TB aan opslagruimte op.

  De basis 16-inch MacBook Pro ($ 2.499) heeft bijna dezelfde specificaties als het 14-inch model van $ 2.499: een M1 Pro met 10 CPU-cores, 16 grafische cores, 16 GB RAM en 512 GB geheugen.

  Als je de M1 Max wilt, wil je $ 3.499 uitgeven, met 32 ​​GB RAM en 1 TB aan opslagruimte. Je kunt ze nu vooraf bestellen, en ze zullen beschikbaar zijn op 26 oktober.

  Volg hier al het nieuws van Apple’s Mac-evenement.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]