More

  Apple’s macOS Monterey-update komt op 25 oktober |

  De volgende versie van macOS kan vanaf 25 oktober worden gedownload. Apple deelde vandaag de releasedatum tijdens zijn “Unleashed”-evenement, samen met de nieuwe M1 Pro- en M1 Max-chips en een opnieuw ontworpen MacBook Pro.

  De macOS Monterey-update wordt geleverd met opmerkelijke verbeteringen aan FaceTime, waaronder ondersteuning voor Spatial Audio en de mogelijkheid om SharePlay te gebruiken om met je vrienden naar muziek te luisteren en video’s te bekijken. Een van de grootste veranderingen is de toevoeging van Universal Control, waarmee gebruikers naadloos heen en weer kunnen schakelen tussen een iPad en een Mac. De functie, die een eerdere Continuity-update bouwt, stelt gebruikers in staat om bestanden tussen meerdere apparaten te slepen en neer te zetten en op een iPad vanaf een MacBook-toetsenbord te typen.

  Maar zowel SharePlay als Universal Control, die niet beschikbaar waren in de eerste bètaversies van macOS Monterey, zullen volgens Apple “later dit najaar” arriveren na de eerste update.

  De release wordt ook geleverd met een grote update voor Safari die soms controversieel is vanwege belangrijke wijzigingen in de tabbladbalk en andere belangrijke functies. (De meest recente bèta bracht de tabbalk standaard terug nadat eerdere versies van de update deze hadden verwijderd.) Andere verbeteringen om naar uit te kijken zijn onder meer Live Text, een Google Lens-achtige functie waarmee je tekst in foto’s kunt selecteren, en de toevoeging van Snelle notities. MacOS krijgt ook enkele updates die voor het eerst in iOS 15 verschenen, waaronder focusmodi en ondersteuning voor ‘Gedeeld met jou’, waarmee inhoud wordt bijgehouden die wordt gedeeld in de Berichten-app.

  Apple brengt twee andere belangrijke iOS-functies voor de Mac met de Shortcuts-app en ondersteuning voor AirPlay, aangezien Macs met macOS Monterey hun apparaten als AirPlay-luidspreker kunnen gebruiken.

  Volg hier al het nieuws van het Mac-evenement van Apple.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]