More

  Apple werkt Final Cut en Logic bij om te profiteren van nieuwe M1 Pro- en Max-chips |

  Apple maakte veel ophef over de creatieve vaardigheden van zijn opnieuw ontworpen MacBook Pro tijdens zijn “Unleashed”-evenement, en het werkt zijn vlaggenschip-mediabewerkingssoftware bij om optimaal te profiteren van de verbeterde hardware. Het bedrijf heeft nieuwe versies van Final Cut Pro (10.6) en Logic Pro (10.7) uitgebracht die het meeste uit de M1 Pro en M1 Max halen, met name op het gebied van videoverwerking en machine learning. FCP-editors kunnen tot zeven streams van 8K ProRes tegelijk afspelen en meer dan vijf keer sneller in het formaat exporteren – geen sinecure voor een laptop, zoals Apple graag opmerkte. Je kunt zelfs 8K HDR-beelden van kleurkwaliteit voorzien met alleen het ingebouwde scherm van de MacBook Pro.

  Er is ook een nieuwe Object Tracker die je kunt gebruiken om geanimeerde effecten aan gezichten en objecten te koppelen. Je kunt ook eenvoudig video’s in de filmmodus van de iPhone 13-serie bewerken. Motion laat visuele effecten nu tot twee keer sneller werken en kan twee 8K-videostreams afspelen met vijf keer de vorige framesnelheid. Compressor transcodeert ondertussen HEVC-video tot twee keer zo snel en ProRes tot tien keer zo snel. En als je in de wereld van Canon leeft, kun je voor het eerst Cinema RAW Light-video’s transcoderen naar andere formaten. Er is zelfs een Watch Folders-functie die automatisch inhoud codeert wanneer deze een bepaalde map bereikt – handig voor het stroomlijnen van een workflow, vooral onder teams.

  De Logic Pro-update is ondertussen gericht op het creëren van ruimtelijke audio – alleen op tijd voor de nieuwe AirPods natuurlijk. Met nieuwe mixers, panners en plug-ins kun je Dolby Atmos-tracks schrijven, en de nieuwe MacBook Pro’s kunnen hun toegevoegde prestaties gebruiken om bijzonder geavanceerde mixen te maken. De muziekbewerkingstool wordt nu gebundeld met de Producer Packs die je ook in GarageBand zag, zodat je royaltyvrije beats en samples kunt integreren van onder meer Boys Noize, Mark Ronson en Trakgirl.

  Beide updates zijn gratis voor bestaande gebruikers. Final Cut Pro kost normaal $ 300 voor nieuwe gebruikers, terwijl Motion en Compressor elk $ 50 kosten. Logic Pro kost $ 200. De upgrades zijn het meest logisch als je diep in ProRes hebt geïnvesteerd of van plan bent te publiceren op Apple Music. Toch is het gemakkelijk om de aantrekkingskracht te zien, althans voor FCP. Je kunt snel bepaalde videoprojecten omdraaien met alleen je MacBook Pro, zelfs als je voornamelijk met 8K-beeldmateriaal werkt.

  Volg hier al het nieuws van Apple’s Mac-evenement.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]