More

  Russische crew keert terug van opnames van de eerste speelfilm op het ISS |

  De opnames voor de eerste speelfilm in de ruimte zijn afgerond. Space.com meldt dat de Russische actrice Yulia Pereslid, producer Klim Shipenko en kosmonaut Oleg Novitskiy zijn teruggekeerd naar de aarde nadat de eerste twee 12 dagen hadden doorgebracht met het filmen van hun film The Challenge aan boord van het internationale ruimtestation. De drie verlieten het ISS in een Sojoez-ruimtevaartuig op 16 oktober om 21:14 uur Eastern en landden slechts een paar uur later, om 12:35 uur in Kazachstan.

  Pereslid en Shipenko arriveerden op 5 oktober via een overeenkomst tussen het Russische ruimteagentschap Roscosmos, het tv-netwerk Channel One en de productiestudio Yellow, Black and White. Novitskiy was daar sinds 9 april als onderdeel van zijn normale taken, hoewel hij ook een sleutelrol speelde – in de film speelt Pereslid een chirurg die een spoedbezoek brengt aan het ISS om de kosmonaut te opereren.

  Het filmen vereiste aanzienlijke opofferingen voor een deel van de ISS-bemanning. NASA-astronaut Mark Vande Hei en de Russische kosmonaut Pjotr ​​Dubrov waren oorspronkelijk gepland om terug te keren aan boord van de Sojoez-capsule, maar beide hebben hun verblijf met zes maanden verlengd om de filmproducenten te huisvesten. Vande Hei zal daardoor een record vestigen voor de langste ruimtevlucht van een Amerikaanse astronaut, die precies een jaar in een baan om de aarde zal blijven. Pereslid brak ook de grond als de eerste professionele acteur die de ruimte bezocht en versloeg William Shatner met ongeveer een week.

  Het zal een tijdje duren voordat The Challenge klaar is om te bekijken, en het is veilig om te zeggen dat de productie gericht is voornamelijk op een Russisch publiek. Het is echter een belangrijke mijlpaal voor privégebruik van de ruimte, en duidt op een toekomst waarin Tom Cruise en andere sterren regelmatig op pad gaan om shows in een baan om de aarde te produceren.

  Een Russisch trio nam vandaag afscheid van de bemanning van het station en sloot het luik van het Sojoez MS-18-bemanningsschip om 16:41 uur ET. Ze ontkoppelen vanavond om 21:14 uur. Meer… https://t.co/Hwwr4AEUI7 pic.twitter.com/aXFOtG2H1O

  — Internationaal ruimtestation (@Space_Station) 16 oktober 2021

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]