More

  Facebook voegt 10.000 banen toe in Europa om virtuele werelden te helpen bouwen |

  Als Facebook een ‘metavers bedrijf’ gaat worden, heeft het talent nodig – en er is meer van dat talent op komst. Het sociale netwerk heeft plannen onthuld om over een periode van vijf jaar 10.000 “hooggeschoolde” banen in de Europese Unie toe te voegen om zijn virtual en augmented reality-ervaringen op te bouwen. De wervingscampagne zal werknemers aannemen in landen als Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Polen en Spanje.

  Facebook omschreef de verhuizing als een “stem van vertrouwen” in de Europese technologiesector. Het heeft natuurlijk een groot klantenbestand, maar het socialemediabedrijf wees ook op hypermoderne teams op meerdere gebieden en op ‘eerste klas’ universitair onderwijs. Facebook prees zelfs het “leidende” beleid van de EU op het gebied van vrijheid van meningsuiting, privacy en transparantie, ondanks de confrontaties van het bedrijf met regelgevers.

  De technologiegigant heeft al een Reality Labs-kantoor in Cork, Ierland, en heeft een AI-onderzoekslab geopend in Frankrijk. In 2019 werkte Facebook samen met de Technische Universiteit van München om een ​​AI-ethisch onderzoekscentrum te creëren.

  Zoals bij veel aankondigingen van vacatures, is dit zowel een pr-actie als een praktische investering. Het kan de EU ‘herinneren’ aan de economische bijdrage van Facebook en het relevante beleid beïnvloeden. Desalniettemin verwijst de stap naar de langetermijnschaal van de metaverse overgang – Facebook verandert zijn algemene richting, niet alleen een paar bronnen door elkaar schuifelend.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]