More

  De nieuwe MacBook Pro-chips van Apple mogen de M1 Pro en M1 Max heten |

  Er stromen nog steeds lekken binnen, slechts een dag voordat Apple’s “Unleashed”-evenement van start gaat. Volgens MacRumors begrijpt Mark Gurman van Bloomberg dat de chips voor de algemeen verwachte 14- en 16-inch MacBook Pro-modellen zijn opgedoken in logboeken van ontwikkelaarsapps onder de namen “M1 Pro” en “M1 Max”. Het is niet zeker dat Apple deze namen zal gebruiken voor zijn hoogwaardige silicium, maar ze suggereren dat Apple niet voor M1X zal gaan of anderszins het naamgevingsschema zal herhalen dat wordt gebruikt voor opgevoerde A-serie chips.

  Eerdere geruchten wezen op twee processors die bestemd zijn voor de nieuwe MacBook Pro’s. Beide zouden 10 cores bevatten (acht high-performance, twee high-efficiency). Een ‘entry’-versie zou een 16-core GPU bevatten, terwijl het duurdere model een 32-core GPU zou bevatten. Dit komt ongeveer overeen met de naamgevingsschema’s van M1 Pro en M1 Max. Andere geruchten wezen op een direct vervolg op de basis M1, de M2, die ergens begin 2022 verschijnt, samen met een nieuwe MacBook Air.

  Gurman herhaalde ook de veranderingen die hij en anderen verwachten van het herontwerp van de MacBook Pro. Beide laptops zouden mini-LED-schermen met hogere resoluties bevatten. Ze kunnen welkomstconnectoren terugbrengen, zoals een MagSafe-stroompoort, HDMI en een SD-kaartsleuf. Mogelijk ziet u ook ondersteuning voor maximaal 64 GB RAM en de dood van de Touch Bar.

  Het zou niet schokkend zijn als Apple zijn Pro- en Max-naamgevingsschema’s naar computer-CPU’s zou brengen. Als Apple alle Intel-chips gaat vervangen door interne processors, zoals gepland, kunnen die duidelijkere namen nodig zijn om kopers te helpen prestatieverschillen tussen modellen te begrijpen. Als Apple de namen M1 Pro en M1 Max gebruikt, zal dat boekdelen spreken over de waarschijnlijke chipnaamstrategie in de toekomst.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]