More

  Britse scholen gaan gezichtsherkenning gebruiken om lunchbetalingen te versnellen |

  Gezichtsherkenning kan binnenkort een rol spelen bij de lunch van uw kind. De Financial Times meldt dat negen scholen in het Britse Noord-Ayrshire betalingen voor lunches in kantines (ook wel cafetaria’s genoemd) gaan accepteren door de gezichten van studenten te scannen. De technologie moet het aanraken tijdens de pandemie helpen minimaliseren, maar is vooral bedoeld om transactietijden te versnellen. Dat kan belangrijk zijn als je ongeveer 25 minuten hebt om een ​​hele school hongerige kinderen te bedienen.

  Zowel de scholen als de systeeminstallateur CRB Cunningham beweerden dat de systemen privacy- en beveiligingsproblemen zouden wegnemen. CRB Cunningham merkte op dat zijn hardware geen gebruik maakte van live gezichtsherkenning (actief mensenmassa’s scannen) en aan het controleren was aan de hand van versleutelde gezichtsafdruksjablonen. Scholen gebruikten ook al vingerafdruklezers, dus dit was meer een verschuiving in biometrische technologie dan een geheel nieuwe beveiligingslaag. Er waren ook zorgen over fraude met conventionele pincodes – gezichtsherkenning is theoretisch veiliger. De raad van North Ayrshire voegde eraan toe dat 97 procent van de kinderen of ouders toestemming had gegeven.

  Dat zal sommige critici echter niet bevredigen. Big Brother Watch en de Engelse commissaris voor biometrie beweerden allebei dat gezichtsherkenning willekeurig was. Er was bezorgdheid dat de schooluitrol het scannen van gezichten zou normaliseren en studenten zou verdoven voor privacykwesties. Als je opgroeit met deze technologie, heb je er misschien geen bezwaar tegen als het opduikt op luchthavens of op muziekfestivals.

  Je ziet dit misschien niet verspreiden naar de VS en andere landen, gezien de toenemende tegenstand. Het is echter veilig om te zeggen dat velen zullen kijken naar de uitrol van de Britse school om zowel de levensvatbaarheid van gezichtsherkenning als de valkuilen in de praktijk te meten.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]