More

  FIFA is niet blij met EA’s dominantie van voetbalgames |

  Betreurt u EA’s dominantie van voetbal (ook wel voetbal) games vanwege de licentievoordelen? Dat doet de FIFA blijkbaar ook. Eurogamer merkt op dat FIFA een verklaring heeft afgegeven waarin wordt benadrukt dat voetbalgaming en eSports meer dan één partij moeten hebben die “alle rechten controleert en exploiteert” – een niet zo subtiele verwijzing naar EA. Dienovereenkomstig praat FIFA met ontwikkelaars, investeerders en andere groepen om zijn gaming- en eSports-opties te “verruimen”.

  De organisatie voegde eraan toe dat dit zou helpen “alle toekomstige kansen te maximaliseren”. Het herhaalde ook zijn engagement om eSports-toernooien te organiseren onder het merk FIFAe.

  De verklaring komt op een cruciaal moment voor zowel EA als FIFA. De huidige licentieovereenkomst van EA loopt af na het WK 2022 in Qatar, en bronnen in de New York Times beweren dat de gesprekken tussen de twee partijen zijn vastgelopen. FIFA wil naar verluidt meer dan het dubbele van de huidige korting van EA (meer dan $ 1 miljard over vier jaar), terwijl het ook de rechten van EA om het te houden tot videogames beperkt. EA overweegt ondertussen nieuwe namen voor zijn voetbalgames, terwijl het zogenaamd nieuwe concepten onderzoekt, zoals arena-gebaseerde toernooien, NFT’s en zelfs hoogtepunten voor real-world games.

  Een beslissing wordt verwacht tegen het einde van 2021, volgens The Times, maar EA dekt haar weddenschappen af ​​door een handelsmerk van “EA Sports FC” te registreren. EA en FIFA hebben geweigerd commentaar te geven op de gesprekken.

  In die context kan de verklaring van FIFA dienen als een waarschuwingsschot: zie de zaken op onze manier of mis een waardevolle licentieovereenkomst. Hoewel de bestaande invloed van EA een niet-gelicentieerde game kan helpen verkopen, lijdt het geen twijfel dat een generieke game spelers zou verliezen in de hoop Mbappé of Messi in echte clubs te beheersen. EA zal daardoor niet per se buigen voor FIFA. Het kan echter zijn dat het zich meer bewust is van wat er op het spel staat als de onderhandelingen mislukken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]