More

  De boeken raken: hoe Amazon’s agressieve R&D-push het tot een e-commerce-kolos maakte |

  Amazon is de standaardolie van de 21e eeuw. De bedrijfsactiviteiten en het wereldwijde bereik zijn kleiner dan die van vrijwel elk ander bedrijf op de planeet – en overtreffen het BBP van meer dan een paar landen – en illustreren het vitale belang dat innovatie heeft voor de moderne economie. In zijn nieuwste boek, The Exponential Age: How Accelerating Technology is Transforming Business, Politics and Society, onderzoekt auteur Azeem Azhar hoe het steeds snellere tempo van technologische vooruitgang onze sociale, politieke en economische mores beïnvloedt, beïnvloedt en vaak weer opbouwt. de basis.

  In 2020 werd Amazon zesentwintig jaar.

  Met een omzet van meer dan $ 213 miljard was het groter dan de Duitse Schwarz Gruppe, de Amerikaanse Costco en elke Britse retailer. Alleen de Amerikaanse Walmart, met een omzet van meer dan een half biljoen dollar, was groter. Maar Amazon was tegen die tijd verreweg de grootste online retailer ter wereld. De online business was ongeveer acht keer groter dan die van Walmart. Amazon was echter meer dan alleen een online winkel. De enorme operaties op gebieden zoals cloud computing, logistiek, media en hardware zorgden voor nog eens $ 172 miljard aan omzet.

  De kern van het succes van Amazon is een jaarlijks onderzoeks- en ontwikkelingsbudget dat maar liefst $ 36 miljard bereikte in 2019, en die wordt gebruikt om alles te ontwikkelen, van robots tot slimme thuisassistenten. Dit bedrag laat andere bedrijven – en veel overheden – achter. Het ligt niet ver van het jaarlijkse budget van de Britse regering voor onderzoek en ontwikkeling. Het volledige federale R&D-budget van de Amerikaanse regering voor 2018 bedroeg slechts $ 134 miljard.

  Amazon heeft in 2018 meer uitgegeven aan R&D dan de Amerikaanse National Institutes of Health. Roche, het wereldwijde farmaceutische bedrijf dat bekend staat om zijn investeringen in onderzoek, besteedde in 2018 slechts $ 12 miljard aan R&D.

  Tien jaar eerder bedroeg het onderzoeksbudget van Amazon $ 1,2 miljard. In de loop van het volgende decennium verhoogde het bedrijf zijn jaarlijkse R&D-budget met ongeveer 44 procent per jaar. Naarmate de jaren 2010 vorderden, verdubbelde Amazon zijn investeringen in onderzoek. In de woorden van Werner Vogels, de chief technology officer van het bedrijf, als ze zouden stoppen met innoveren, zouden ze “over tien tot vijftien jaar failliet zijn.”

  Tijdens het proces creëerde Amazon een kloof tussen de oude wereld en de nieuwe. De benadering van het traditionele zakendoen was om te vertrouwen op modellen die gisteren succesvol waren. Ze waren gebaseerd op een strategie die morgen misschien een beetje anders zou kunnen zijn, maar niet opvallend.

  Dit soort lineair denken, geworteld in de veronderstelling dat verandering decennia duurt en niet maanden, heeft in het verleden misschien gewerkt -maar nu niet meer. Amazon begreep de aard van het exponentiële tijdperk. Het tempo van verandering nam toe; de bedrijven die de technologieën van het nieuwe tijdperk zouden kunnen benutten, zouden van de grond komen. En degenen die het niet konden bijhouden, zouden met opmerkelijke snelheid ongedaan worden gemaakt.

  Deze divergentie tussen het oude en het nieuwe is een voorbeeld van wat ik de ‘exponentiële kloof’ noem. Aan de ene kant zijn er technologieën die zich in een exponentieel tempo ontwikkelen – en de bedrijven, instellingen en gemeenschappen die zich aanpassen aan deze ontwikkelingen of deze benutten.

  De bedrijven, instellingen en gemeenschappen die zich slechts stapsgewijs kunnen aanpassen. Deze blijven achter – en snel.

  Het ontstaan ​​van deze kloof is een gevolg van exponentiële technologie. Tot het begin van de jaren 2010 gingen de meeste bedrijven ervan uit dat de kosten van hun inputs van jaar tot jaar ongeveer gelijk zouden blijven, misschien met een duwtje in de rug voor inflatie. De grondstoffen kunnen fluctueren op basis van de grondstoffenmarkten, maar hun planningsprocessen, geïnstitutionaliseerd in managementorthodoxie, zouden een dergelijke volatiliteit kunnen beheersen. Maar in het exponentiële tijdperk is een primaire input voor een bedrijf het vermogen om informatie te verwerken. Een van de belangrijkste kosten om die gegevens te verwerken, is de berekening. En de berekeningskosten stegen niet elk jaar; het ging snel achteruit. De onderliggende dynamiek van hoe bedrijven opereren was verschoven.

  In hoofdstuk 1 hebben we onderzocht hoe de wet van Moore neerkomt op een halvering van de onderliggende berekeningskosten om de paar jaar. Het betekent dat elke tien jaar de kosten van de verwerking die door een computer kan worden gedaan, met een factor honderd zullen dalen. Maar de implicaties van dit proces reiken veel verder dan ons persoonlijke laptopgebruik – en veel verder dan de belangen van een laptopfabrikant.

  In het algemeen, als een organisatie iets moet doen dat rekenkracht gebruikt, en die taak is te duur vandaag, zal het over een paar jaar waarschijnlijk niet te duur zijn.

  Bedrijven die erachter kwamen dat de effectieve prijs van berekeningen daalde, zelfs als de nominale prijs van wat ze kochten gelijk bleef (of zelfs steeg), konden plannen, oefenen en experimenteren met de nabije toekomst in gedachten. Zelfs als die futuristische activiteiten nu duur zouden zijn, zouden ze snel genoeg betaalbaar worden. Organisaties die deze deflatie begrepen en er plannen voor hadden, bevonden zich in een goede positie om te profiteren van het exponentiële tijdperk.

  Als Amazon’s vroege herkenning van deze trend heeft geholpen om het om te vormen tot een van de meest waardevolle bedrijven in de geschiedenis, ze waren niet alleen. Veel van de nieuwe digitale reuzen – van Uber tot Alibaba, Spotify tot TikTok – volgden een soortgelijk pad. En in hun voetsporen traden bedrijven die begrijpen hoe deze processen in andere sectoren van toepassing zijn. De bazen bij Tesla begrepen dat de prijzen van elektrische voertuigen exponentieel zouden kunnen dalen en lanceerden de revolutie van elektrische voertuigen. De oprichters van Impossible Foods begrepen hoe het dure proces van precisiefermentatie (waarbij genetisch gemodificeerde micro-organismen betrokken zijn) steeds goedkoper zou worden. Leidinggevenden van ruimtevaartbedrijven zoals Spire en Planet Labs begrepen dat dit proces de kosten van het in een baan brengen van satellieten zou drukken.

  Zoals we hebben gezien, ontwikkelen individuele technologieën zich volgens een S-curve, die begint met het ruwweg volgen van een exponentieel traject. En zoals we hebben gezien, begint het er een beetje saai uit te zien. In die begintijd was exponentiële verandering duidelijk saai, en de meeste mensen en organisaties negeren het. Op dit punt in de curve ziet de industrie die een exponentiële technologie produceert er opwindend uit voor degenen die erin werken, maar als een opstuwing voor alle anderen. Maar op een gegeven moment kruist de lijn van exponentiële verandering die van lineaire verandering. Al snel bereikt het een buigpunt. Die versnelling, die zowel plotseling als subtiel is, is moeilijk te doorgronden.

  Omdat, ondanks alle zichtbaarheid van exponentiële verandering, de meeste instellingen die deel uitmaken van onze samenleving een lineair traject volgen. Gecodificeerde wetten en onuitgesproken sociale normen; legacy bedrijven en NGO’s; politieke systemen en intergouvernementele instanties – ze hebben allemaal alleen ooit geweten hoe ze zich stapsgewijs moesten aanpassen. Stabiliteit is een belangrijke kracht binnen instellingen. In feite is het erin ingebouwd.

  De kloof tussen het vermogen van onze instellingen om te veranderen en de versnellende snelheid van onze nieuwe technologieën is het bepalende gevolg van onze verschuiving naar het exponentiële tijdperk.

  Aan de andere kant heb je de normen die zijn geëvolueerd of ontworpen om te voldoen aan de behoeften van eerdere configuraties van technologie. De kloof leidt tot extreme spanning. In het exponentiële tijdperk is deze divergentie aan de gang – en het is overal.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]