More

  Dbrand stopt met de verkoop van PS5-faceplates nadat Sony juridische bedreigingen heeft geuit |

  Het zijn niet alleen kleine bedrijven die de woede van Sony over de aftermarket PlayStation 5-faceplates onder ogen zien. Dbrand vertelde The Verge dat het stopte met de verkoop van zijn PS5 “Darkplates” nadat Sony eerder dit jaar een stopzettingsbrief had uitgegeven waarin werd gedreigd met juridische stappen wegens vermeende ontwerp- en handelsmerkschendingen. Bezoek nu de productpagina van Dbrand en je ziet alleen links naar nieuwsberichten en getuigenissen.

  Dbrand gaat niet stilletjes naar beneden. In een Reddit-thread beweerde het bedrijf dat het zich onderwierp aan de ‘eisen van de terroristen… voorlopig’. Het was van mening dat klanten het recht hadden om hardware aan te passen met componenten van derden, en speculeerde dat Sony zou kunnen ingrijpen, zodat het zijn eigen covers kan verkopen of licentiekosten in rekening kan brengen. Het bedrijf zei niet definitief dat het van plan was de verkoop te hervatten, maar zei wel dat het “binnenkort zou praten”.

  Wat de bedoelingen van Dbrand ook zijn, dit neemt een belangrijke optie weg (hoewel niet de enige optie) voor het aanpassen van de PS5. De vraag is of Sony de verkoop van faceplates van derden volledig kan stoppen. De frontplaten zijn immers ontworpen om gemakkelijk verwijderbaar te zijn en zijn niet veel meer dan plastic platen. Dbrand vergeleek dit met het vervangen van een kapotte bumper van een F-150-vrachtwagen door een aftermarket-onderdeel – je hebt het recht om de onderdelen te kiezen die je gebruikt voor reparaties of cosmetische upgrades, en Ford kan niet aanklagen omdat je een onofficiële bumper gebruikt. Het zal geen verrassing zijn als er uiteindelijk een rechtszaak komt over het beleid van Sony.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]